Ahon ja Teräväisen yhteys jo yliluonnollista – Sebastian Ahokin täysin hämillään maagisesta suorituksesta – "Aivan sairasta"

Carolina Hurricanesin suomalaiskaksikko Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen ovat osoittaneet yhteisinä vuosinaan, että kemiaa löytyy, mutta viime aikoina touhu on mennyt jo uudelle tasolle. Ahon lapaan tulee kiekkoja Teräväiseltä sellaisista paikoista, ettei hänkään osaa odottaa.

Aho nousee kohisten kohti maalipörssin kärkisijoja, viime yönä hän teki kaksi maalia 6-3-voitossa Winnipegistä.

2-1-johtomaalissa Teräväinen sai kiekon päätyviivan lähettyvillä. Hän reagoi nopeasti ja huiskaisi kiekon pyöräytyksellä maalille. Takatolpalla päivysti Aho, joka napautti kiekon maaliin kaikkien muiden seuratessa hölmistyneenä.

– Vau, oli Ahon ensireaktio.

– Se oli aivan sairasta. Se oli epätodellista. Jopa minulla oli vaikeuksia laittaa siitä sisään, vaikka edessä oli käytännössä tyhjä maali, koska olin aivan yhtä yllättynyt kuin kaikki muutkin, Aho äimisteli pelin jälkeen NHL:n verkkosivujen mukaan.

Teräväinen taisi lopulta olla ainut, joka tiesi mitä tapahtuu. Hän sanoi, että näki Ahon, ja tiesi muutenkin, että sieltä se tutkapari löytyy.

– Hän tykkää hiipiä "takaovelle", Teräväinen sanoi toimittaja Michael Smithin mukaan.

Teräväisen suoritus kiinnitti myös päävalmentaja Rod Brind'Amourin huomion.

– Hän on vähän tutkan alla hiipivä kaveri, mutta yksi taitavimmista koko liigassa. Me pääsemme näkemään näitä, joten meitä hemmotellaan, mutta hän tekee tuollaisia jatkuvasti. Hän näkee jään niin hyvin, päävalmentaja kehui.

Svetshnikov pisti taas ilmaveivin

Ihmeteltävää riitti myös Andrei Svetshnikovissa. Venäläinen onnistui tällä kaudella ensimmäisenä pelaajana ilmaveivimaalissa ja Jetsiä vastaan hän teki saman tempun jo toisen kerran.

Maalin takana oli tilaa, joten Svetshnhikov nosti kiekon lavalle, kuten oli luvannut ensimmäisen jälkeen tehdä, jos paikka tulee. Laatta häkkiin ja numerot taululla tuossa vaiheessa Carolinalle 3-2.

– Tuo on uskomatonta, Aho sanoi päätään pyöritellen.

– Hän on tehnyt nyt kahdesti sen, mihin kukaan ei ole pystynyt edes kertaakaan (NHL:ssä). Epätodellista, todella vaikuttavaa, Aho sanaili.

Aho on tehnyt viiteen edelliseen peliin tehot 7+4, Teräväisen säestäessä pistein 0+8.

Lue myös:

    Uusimmat