Mainos

Juurihoitoon tullut nainen menetti näkönsä – suurin osa hammaslääkäreistä sortuu samaan virheeseen

Nainen menetti silmänsä karmean virheen vuoksi. Virhe olisi voitu välttää noudattamalla yleisiä sääntöjä. 

Hammaslääkärillä käynti ei ole ilmaista, mutta tälle äidille hammaslääkärilasku muodostui todella kalliiksi. Newjerseyläinen äiti Jenn Morrone oli tullut hammaslääkärille rutiinitoimenpiteeseen, jonka ei pitänyt aiheuttaa mitään ongelmia. Naiselle ei kuitenkaan tarjottu suojalaseja, eikä hän ymmärtänyt pyytää niitä itse.

– Luotin todella hammaslääkäriini. En tiennyt, että silmien suojaaminen olisi niin tärkeää, juurihoitoon tullut nainen kertoo.

Pieneltä tuntuva virhe muodostui naisen näön kannalta erittäin kohtalokkaaksi. 

Suun bakteerit erittäin vaarallisia silmiin päästyään

Nainen oppi karulla tavalla, kuinka tärkeää silmien suojaaminen hammaslääkärillä voi oikein olla. Hammaslääkärin puuduttamiseen käytetystä neulasta tippui nimittäin naisen silmään suun bakteereita, jotka aiheuttivat hänelle vakavan infektion. Infektio ei lähtenyt paranemaan edes antibiooteilla, joten lääkäreillä oli edessä vain yksi vaihtoehto. 

Hammaslääkärin virheen takia leikkauspöydälle joutuneelle naiselle on nyt asennettu silmäproteesi, sillä hänen toinen silmänsä jouduttiin poistamaan vakavan infektion myötä.

– Mikään rahamäärä maailmassa ei tuo silmääni tai näköäni takaisin. En ole koskaan enää henkilö, joka olin ennen, Morrone kertoo tuntemuksistaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Asia on erittäin vakava, sillä silmäsuojaimien käyttö on määrätty pakolliseksi Yhdysvalloissa sekä hammaslääkäriyhdistyksen että tartuntatautien valvonta- ja ehkäisykeskuksen sääntöjen mukaan. Vuonna 2015 tehdyssä tutkimuksessa kuitenkin selvisi, että suurin osa hammaslääkäreistä ei noudata ohjetta. Potilaista vain kuusi prosenttia ilmoitti käyttävänsä suojalaseja koko hoitotoimenpiteen ajan. Suojalasien käyttö on erityisen tärkeää, sillä suun sisällä elävät bakteerit ovat erittäin vaarallisia silmään päätyessään.

Nyt kovia kokenut nainen kampanjoi Facebook-sivuillaan suojalasien käytön puolesta.

– Ainoa, mitä voin tehdä on taistella takaisin. Yksi tärkeimmistä asioista minulle on varmistaa, ettei tämä toistu, Morrone toteaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Hän toivoo, että jokainen hänen sanomansa nähnyt kertoisi ystävilleen ja perheelleen silmäsuojaimien käytön tärkeydestä. Vaikka kokemuksesta on jo kolme vuotta, nainen kampanjoi edelleen aktiivisesti asian puolesta. Hän kehottaa ihmisiä jakamaan omia lasikuviaan sosiaalisessa mediassa hastagilla #‎JennsVision.‬

Pelkäätkö hammaslääkäriä? Kokeile tätä hengitysharjoitusta:

0:49
.

Lähde: CBS Philly 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.