Video: Jutan kalaretkelle huima päätös – Nala-koira välttyi vain täpärästi salamaniskulta

0:45
Katso video: Näin täpärästi Nala-koira välttyi salamaniskulta.

Jutta Höyhtyä oli menossa kumppaninsa Pyryn ja heidän yhteisen Nala-koiransa kanssa kalaan Kärrykoskelle Puolangalla. Kalareissu sai kuitenkin hurjan käänteen, kun ukkonen yllätti retkeilijät.

Aamulla sää Puolangalla näytti poutaiselta, ja pariskunta suunnitteli lähtevänsä rakkaan harrastuksena pariin kalaan. Kumpikin on kokenut retkeilijä ja kalastaja. Mukana kulki myös ulkoilua rakastava Nala-koira.

– Siinä yhdentoista aikaan aamupäivälle lähdimme liikkeelle. Olimme tarkastaneet säätiedotteesta, että kolmeksi iltapäivällä oltiin luvattu ukkosta. Ajattelimme, että ehdimme siitä hyvin alta pois, Jutta kertoo.

Ukkosrintama liikkui nopeasti

Pariskunta jätti autonsa noin sadan metrin päähän Kärrykoskesta. Kärrykoski sijaitsee Keskijoen alavirran puolella Puolangalla.

Ilma oli hyvä, ja virvelit otettiin käyttöön.

– Noin kymmenen minuutin ajan ehdimme siinä virvelöidä, kunnes alkoi sataa.

Kauempaa alkoi kuulua voimakasta ukkosjyrinää. Hyvin nopeasti ukkosrintama siirtyi pariskunnan ylle, ja sade alkoi piiskata hyvin voimakkaasti. Pariskunta näki parhaaksi vaihtoehdoksi siirtyä vieressä olevan sillan alle.

– Laitoimme vaivihkaa virvelit ja haavit ihan pieneksi, ja siirryimme käyttötavarat mukanamme sillan alle.

Ukkosrintama osoittautuikin todella voimakkaaksi, ja he joutuivat olemaan yhteensä 40 minuuttia sillan alla suojassa. Ukkonen oli niin kova, että liikkua ei kannattanut. He päättivät suosiolla odottaa, että rintama menisi ohitse.

Nala-koira meni juomaan vettä janoonsa, kun jysähti

Lopulta tuli pieni hetki, jolloin pariskunnasta tuntui, että sade alkoi hieman helpottaa, eikä jyrinä käynyt kaiken aikaa.

– Ajattelimme, että nyt voisi siirtyä autolle, Jutta sanoo.

Jutta lähti liikkumaan sillan alta mukanaan Nala-koira, joka meni juomaan joesta vettä janoonsa.

– Kuului kova pamaus, kun salama iski, vain noin metrin kahden päähän koirasta. 

Videosta näkyy, kuinka koira ulahtaa, ja Jutalta lentää säikähdyksissä puhelin kädestä. 

– Kyllä se aika lähelle meitäkin osui.

Koira meni paniikkiin, ja juoksi Pyryn luokse sillan alle. Pariskunta jäi toppuuttelemaan pois tolaltaan olevaa koiraa. Nala-koira on kokenut retkeilijä, joka ei ole ollut elämässään ukkosesta eikä sateesta moksiskaan. Nyt koira kuitenkin oli paniikissa.

Lopulta pariskunta, puolentoista tunnin odotuksen jälkeen, sai itsensä ja Nala-koiran rauhoitettua, ja he lähtivät kulkemaan takaisin autolle.

– En yleensä pelkää ukkosta, ja on monesti ennenkin osunut kohdalle. Näin lähelle ei kuitenkaan salama ole koskaan osunut, Pyry toteaa.

Ei turha kalareissu

Myös Nala hyppäsi suorinta tietä auton takapenkille, ja pariskunta pääsi vihdoinkin jännittävältä kalareissultaan lepäämään. Vaikka tilanne oli hurja, päätti pariskunta heti seuraavana päivänä taas kalaan.

Myös koira tuntuu toipuneen tapahtumasta, vaikka pariskunta toteaa, että aika näyttää, jääkö tapahtuneesta ukkospelko.

– Saatiin kuitenkin yksi ahven siltä reissulta! Ei ihan turha kalareissu ollut, Pyry nauraa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja