Jussi Halla-aho Isis-äideistä: Suomen on oltava passiivinen – "Toivon, että Syyria rankaisee näitä ihmisiä"

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho katsoo, ettei Suomen pidä lähteä auttamaan Syyriassa al-Holin pakolaisleirillä olevia Isis-äideiksi kutsuttuja Suomen kansalaisia.

– Suomen on syytä olla passiivinen. Toivon, että Syyria rankaisee näitä ihmisiä, Halla-aho sanoi MTV Uutisten haastattelussa Tampereella.

Suomessa on käyty keskustelua paitsi Isis-äitien, ennen kaikkea heidän lastensa kohtalosta.

– On valitettavaa, että lapset eivät voi valita omia vanhempiaan. On epärealistista ajatella, että lapset voitaisiin hakea leiriltä ilman äitejään.

Halla-aho valittiin ilman vastaehdokkaita uudelle kaudelle puolueen johtoon perussuomalaisten puoluekokouksessa lauantaina.


"Muiden puolueiden asenne muuttuu"

Halla-aho otti haastattelussa kantaa myös siihen, että muut puolueet eivät tätä nykyä halua tehdä perussuomalaisten kanssa yhteistyötä.

– Me ajamme omaa linjaamme, ja kun muille puolueille valkenee, että me emme katoa mihinkään, ne joutuvat arvioimaan asiaa uudelleen. Uskon, että muiden puolueiden asenne sekä perussuomalaisiin että maahanmuuttoon muuttuu ajan kanssa.

Omassa avajaispuheessaan Halla-aho esitti, että Suomessa on nykyään vain kaksi puoluetta, jotka ovat oivaltaneet, että aatteellisesti politiikaan perusjako on nykyään globalistit versus kansallismieliset.

Vihreät edustavat globalismia, perussuomalaiset kansallismielisiä. Muut puolueet häilyvät jossain rajamailla, ja yrittävät kumartaa kumpaankin suuntaan ja samalla pyllistävät toiseen suuntaan, Halla-aho sanoi.

– Suomen tehtävä on ajaa suomalaisten etua, eikä olla globaali sosiaalitoimisto, Halla-aho sanoi MTV Uutisille.

Lue myös:

    Uusimmat