Näitä asioita Halla-aho ruoti puoluekokouksessa – esitti puheessaan uudenlaisen tulkinnan perussuomalaisten maahanmuuttolinjalle: "Muuttoliikkeen torjunta etelästä pohjoiseen nimenomaan on ilmastoteko"

Perussuomalaisten kaksipäiväinen puoluekokous pidetään tänä viikonloppuna Tampereella. Tänään valitaan puolueen uusi johto. Viikonloppu käynnistyi puheenjohtaja Jussi Halla-Ahon puheella, minkä jälkeen hänet odotetusti valittiin jatkamaan puolueen puheenjohtajana.

Puheessaan Halla-aho sanoi perussuomalaisten suosion kevään eduskuntavaaleissa ylittäneen kaikkien odotukset, "jopa omamme." Toukokuun kannatusmittauksista lähtien perussuomalaiset on keikkunut gallup-kärjessä.

Halla-aho muistutti, että kannatusmittauksiin on tärkeää suhtautua tyyneydellä, olivat ne millaisia hyvänsä. Siksi hän puheessaankin pureutui perussuomalaisten vaalituloksen syihin. Halla-ahon mukaan erityisesti kaksi tapahtumaa heijastui puolueen tulokseen: IPCC:n ilmastoraportin julkaisu ja Oulussa julkisuuteen tulleet raiskaustapaukset, joiden epäillyt ovat maahanmuuttajataustaisia. 

Ilmastoraportin vuoksi ihmiset lähtivät "ilmastolaukalle", mutta muut puolueet tarjosivat vain "itseruoskintaa ja hysteriaa", sanoi Halla-aho. 

– Me emme tehneet samaa virheittä kuin eräät muut kansallismieliset puolueet Euroopassa väistelemällä ilmastoteemaa. Ihmiset ovat huolissaan ilmastosta ja päästöistä ja tämä on syytä hyväksyä poliittisena realiteettina. 

– Korostimme sitä, että kotimaisen teollisuuden ja työn puolustaminen nimenomaan on ilmastoteko. Että muuttoliikkeen torjunta etelästä pohjoiseen nimenomaan on ilmastoteko, Halla-aho sanoi.

Perussuomalaisia ja vihreitä yhdistää yksi asia

Halla-aho otti puheessaan myös kantaa suomalaisten puolueiden jakolinjoihin, joista perinteinen vasemmisto-oikeisto-jako on menettänyt merkityksensä. Halla-ahon mukaan tilalle ja rinnalle on tullut uusi jako kansallismielisten ja globalistien välille.

– Aikamme suuri kysymys on, onko valtion tehtävä puolustaa omiaan, vai onko sen tehtävä toimia koko maailman sosiaalitoimistona? Halla-aho kysyi.

Halla-ahon mukaan nykypuolueista vain perussuomalaiset ja vihreät ovat asettuneet selkeästi tälle uudelle jakolinjalle.

– Kaikki muut puolueet ovat sisäisesti jakautuneita ja yrittävät kumartaa samanaikaisesti kaikkiin suuntiin.  Siksi ne myös pyllistävät samanaikaisesti kaikkiin suuntiin, vuotavat kummastakin laidasta ja menettävät kannatustaan sekä perussuomalaisille että vihreille, Halla-aho näpäytti. 


Lauantaina aikana valitaan puolueen uusi johto – Halla-aho jatkaa puheenjohtajana

Tänään alkanut kokous on ensimmäinen sitten vuoden 2017 kuuluisan kokouksen, jossa Jussi Halla-aho valittiin murskalukemin puheenjohtajaksi ohi puolueen perustaneen Timo Soinin. Sen jälkeen perussuomalaiset hajosi. Puheessaan Halla-aho kuvaili dramaattisen puoluekokouksen tuntuvan jo kaukaiselta.

Tänään valitaan perussuomalaisten puoluejohto. Välittömästi puheensa jälkeen Halla-aho valittiin odotetusti jatkamaan perussuomalaisten johdossa. Vastaehdokkaita ei ilmoittautunut lainkaan.

Puheenjohtajaehdokkaaksi on ennakkoon ilmoittautunut vain nykyinen puheenjohtaja Jussi Halla-aho. Puoluesihteerin tehtävät jättävän Riikka Slunga-Poutsalon seuraajaksi pyrkii 12 henkilöä.

Kokouksessa valitaan myös kolme varapuheenjohtajaa. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi ehdolla ovat Leena Meri ja Riikka Purra. Nykyinen ensimmäinen varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari siirtyy europarlamentaarikoksi Brysseliin.

Toisen varapuheenjohtajan paikkaa tavoittelevat Arja Juvonen, Mika Niikko, Sakari Puisto ja Heikki Tamminen. Puolueella ei ole ollut toista varapuheenjohtajaa sen jälkeen, kun vakavan varoituksen puolueen eduskuntaryhmältä saanut Teuvo Hakkarainen erosi tehtävästä pahoinpitelyjupakan jälkeen.

Kolmantena varapuheenjohtajana jatkoa havittelee eduskunnan toinen varapuhemies Juho Eerola kilpakumppaninaan Jari Ronkainen.

Sunnuntaina puoluekokouksessa kuullaan muun muassa puheenjohtaja Halla-ahon linjapuhe.

Lue myös:

    Uusimmat