Jättisensaatio Wimbledonissa! Uusi mestari teki historiaa

Katso: Ennakkosuosikkina pidetty Ons Jabeur kyynelehti Marketa Vondrousovan vietyä Wimbledonin mestaruuden.

Tshekin Marketa Vondrousova voitti Wimbledonin naisten kaksinpelin loppuottelussa Tunisian Ons Jabeurin erälukemin 6–4, 6–4.

24-vuotiaasta Vondrousovasta tuli ensimmäinen sijoittamaton Wimbledonin naisten kaksinpelin mestari niin sanotulla tenniksen avoimella aikakaudella. Vondrousova oli voittanut koko urallaan vain yhden Wimbledonin ottelun ennen tämän vuoden turnausta.

Tenniksen naisten maailmanlistalla sijalla 42 oleva Vondrousova yllätti finaalissa ennakkosuosikki Jabeurin, joka on tenniksen maailmanlistalla sijalla kuusi. Tuore mestari nautiskeli yllätystempustaan, sillä hän kärsi vielä viime kaudella rannevammasta.

– En ymmärrä, mitä nyt tapahtuu. Vielä viime vuonna tähän aikaan minulla oli kipsi, ja nyt pitelen käsissäni pokaalia, Vondrousova hämmästeli uutistoimisto AFP:lle.

Ensimmäisen grand slam -voittonsa ottanut Vondrousova pelasi nyt toista kertaa grand slam -finaalissa. Vuonna 2019 hän hävisi Ashleigh Bartylle Ranskan avoimen turnauksen loppuottelussa. Nyt hän on tuore grand slam -mestari.

– En tiedä, miten onnistuin siinä. Tennis on hullua. Taida juoda hieman olutta. Viime viikot ovat olleet uuvuttavia, Vondrousova sanoi.

"Tämä oli urani kivuliain tappio"

Vondrousova pelasi rennosti ja vapautuneesti, kun taas 28-vuotias Jabeur saapui otteluun äärimmäisen latautuneena. Jabeurista olisi tullut voitolla ensimmäinen afrikkalainen grand slam -voittaja naisten kaksinpelissä.

Kenties tärkeän ottelun synnyttämä henkinen lataus meni ylitse, sillä tunisialainen tuntui puristavan mailaa turhankin paljon. Hän teki kentällä useita helppoja virheitä, eikä saanut peliään toimimaan toivotulla tavalla.

– Tämä oli urani kivuliain tappio, mutta en anna periksi. Jonakin päivänä vielä onnistun, kolmatta kertaa grand slam -finaalissa esiintynyt Jabeur sanoi kyynelehtien ottelun jälkeisessä kenttähaastattelussa.

Artikkelia päivitetty sitaateilla kello 19.40.