Mainos

Järjestelmällisestäkin voi kuoriutua sotkuinen tyyppi – yksin asuva oppii itsestään paljon

Elämäntilanteesta riippuen lähes jokainen asuu vähintäänkin jossain vaiheessa elämäänsä yksin – ja siitä kannattaa aina ottaa kaikki irti.

Toisille yksin asuminen on tietenkin pidempiaikainen vaihe. Joka tapauksessa yksin asumisessa on omat, korvaamattomat puolensa, jotka tekevät siitä monelle myös yhden tärkeimmistä elämänvaiheista.

Itsenäisen elämän mukana tulee monta elämänoppia, joita et varmasti oppisi muuten. Popsugar kokosi yhteen seitsemän arvokasta opetusta, joita yksin asuminen opettaa.

1. Vaikka olisit järjestelmällinen ihminen, yksin asuessa sinusta voi kuoriutua sotkuinen tyyppi

Yhdessä asuessa (ja varsinkin siistin tyypin kanssa asuessa) tuntuu pysyvän paremmin ruodussa siisteyden suhteen. Joku on aivan varmasti valittamassa tuolista, joka on vuorattu vaatepinolla tai kylpyhuoneen tiskialtaan ympärillä notkuvista putiloista ja pulloista. Yksin asuessa tällaista ei välttämättä edes huomaa. Jos aamulla on kiire, ei kukaan jää siivoamaan jälkiään, vaan sotkut jäävät odottamaan.

2. Yllätyt varmasti siitä, miten kulutat aikasi yksin ollessasi

Kun kukaan ei ole näkemässä, saattaa kuin huomaamattaan aloittaa laulu- tai tanssiharrastuksen. Myös yksinpuhelusta voi tulla tärkeä osa arkea. Mitä sinä tekisit, jos ei olisi ketään kenelle jutella juuri silloin, kun olisi paljon asiaa?

3. Jokainen tuntee olonsa yksinäiseksi jossain vaiheessa, vaikka nauttisikin yksinolosta

Ihminen kaipaa seuraa ja sosiaalista tekemistä, vaikka olisi kuinka itsenäinen tai nauttisi yksinolosta. Todennäköisesti jokainen kaipaa toisinaan myös yksinoloa. Yksin asuva tietääkin tuskan ja turhautumisen, joka johtuu siitä, kun ei ole mitään tekemistä.

4. Elämäntapasi saattavat olla huonommassa kunnossa yksin asuessa

Yksin asuva tietää, että yhdelle kokkaaminen ei ole välttämättä kovinkaan helppoa. Ensinnäkin se voi olla hyvin tylsää. Tästä syystä ruokaa tekee helposti kerralla koko viikoksi, jolloin loppuviikon ruokailut saattavat tuntua ankeilta hetkiltä. Ei olekaan ihme, että yksin asuva saattaa valita ruokakaupan perhepakkausten keskellä ennemmin valmisruoan kuin kerätä koriin useamman kilon perunapusseja tai jauhelihapaketteja.

5. Opit itsestäsi uusia asioita

Yksin asuessa oppii nopeasti, onko luonteeltaan hyvin yksin pärjäävä vai helposti ahdistuva. Hiljaisuus voi nimittäin olla raskasta. Positiivista yksin asumisessa on se, että stressaavien elämäntilanteiden hallinnasta oppii hurjasti. Mikään ei kasvata niin kuin yksin pärjääminen.

6. Luovuutesi kehittyy

Yksin asuessa tilaa on usein vähän. Tällöin luova sisustaminen saa aivan uuden merkityksen. Tuoli ei ole enää vain tuoli, vaan se voi toimia myös yöpöytänä. Aikakauslehtipinokin toimii tarvittaessa laskutasona sohvan vieressä.

7. Rakastut vapauteen – sillä sitä sinulla on!

Yksin asuminen antaa todelliset vapaudet tehdä aina juuri niin kuin lystää. Kukaan ei ole vaikuttamassa aikatauluihisi tai menoihisi, vaan saat tehdä päätöksiä vain itseäsi ajatellen.

Parisuhteessakin tarvitaan omaa tilaa, katso Ensitreffit alttarilla -asiantuntijoiden pohdintaa erillisyydestä:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Lähde: Popsugar

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.