Jare Brandin tanssiopettaja Saana Akiola avoimena ennätyspitkästä TTK-kaudesta: "En halua puskea Jarea äärirajoille"

Tanssiopettaja Saana Akiola kertoo, miten ennätyspitkän TTK-kauden harjoitukset sujuvat.

Suositun JVG-yhtyeen Jare Brandin tanssiopettaja Saana Akiola on nähty Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman tanssiopettajana jo kuuden kauden ajan. Tällä kertaa kausi on ennätyspitkä ja se alkaa jo näkymään tähtiparien jaksamisessa.

– Totta kai väsyttää varmaan kaikkia. Onhan tässä jo elokuusta asti painettu, mutta se ei ole sellaista väsymystä, mikä tulisi kiukkuna ulos. Se näkyy levottomana naureskeluna. Meillä on aina kivoja päiviä ja Jarekin tulee aina mielellään. Ei olla riidelty tai kinasteltu. On menty koko kausi tosi positiivisella energialla. Vaikka kisa kovenee, niin ei olla vaihdettu tapaamme tehdä, Akiola kertoo.

Tähtipari on saanut kerta toisensa jälkeen huippupisteet tuomaristoilta. Ensi sunnuntaina selviää semifinalistit. Jarelta ja Saanalta nähdään tällä kertaa vauhdikas ja iloinen samba. Tanssiparilla on myös iso fanien kannatusjoukko takana.

– Jarehan oppii ihan supernopeasti kuviot ja rytmit. Hän on helppo opetettava. Ei tarvitse askeleiden kanssa taistella. Samba on tanssina supervaikea. Tanssilajien mukaan myös tunnelma vaihtuu. Samba on ihan jotain erilaista, mikä vaikuttaa myös energioihin treeniksellä.

Haastava tilanne lähetyksessä

Viime sunnuntaina tähtiopettaja herkistyi kyyneliin suorassa lähetyksessä. Kyynelten taustalla oli useat yritykset saada tanssiesitys toimimaan livelähetyksessä. Pari esitti wienervalssin Cats-musikaalin hittibiisin Memoryn tahtiin, joka osoittautua todella haastavaksi rytmilliseksi.

– Tässä on taustalla pitkä taival sen biisin kanssa ja liveorkesterin kanssa on aina erilaista tehdä kuin harjoituksissa. Koreografiaa tehdessä tajusin, että rytmit eivät mene tasaisesti. 

Suorassa lähetyksessä tuomarit tarttuivat juuri parin rytmivirheisiin.

– Tuomarit eivät tehneet mitään väärää. Heidän täytyikin kritisoida sitä, koska se on heidän tehtävänsä. Meitä ei ole tuomareiden puolelta kohdeltu epäreilusti.

– Olin siinä uskossa, että tuomarit tiesivät rytmiongelmistamme. Luulin väärin. Ja se oli minun mokani. Harmittaa tähtioppilaan puolesta, että hän tekee isoimman duunin ja juuri tärkeimpään hetkeen sattuu näin.

Suosikkiohjelmassa mukana olo on iso haaste niin tähtitanssijoille kuin opettajille. Kokonaisvaltainen treenaaminen on saattanut tulla joillekin yllätyksenä. Ohjelmassa mukana olevat esiintyjät hoitavat samaan aikaan myös perhe- ja työasioita.

– Tämä on opettajille extratyötä muiden töiden ohella. Lapsetkin ovat minulla joka toinen viikko. On siinä oma hommansa. Tässä on niin paljon miettimistyötä. Koreografiaa, pukuja ja muuta. Mutta hyvin se on mennyt. En halua puskea Jarea äärirajoille, Akiola kommentoi.

Tanssii Tähtien Kanssa MTV3-kanavalla sunnuntaisin klo 19.30 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat