Jääkaapissa vai ei – säilytätkö kurkkuja ja tomaatteja väärin?

Jääkaappi on monelle suomalaiselle luonnollinen säilytyspaikka erilaisille vihanneksille, mutta kaikki vihannekset eivät suinkaan pidä kylmästä lämpötilasta.

Säilytätkö sinä kurkkua ja tomaatteja jääkaapissa? Siinä tapauksessa säilytät niitä väärin. Sekä kurkut että tomaatit tulisi säilyttää mieluiten huoneenlämmössä. Liian kylmässä tomaatin punaisen väriaineen muodostuminen hidastuu. Kun tomaatteja säilytetään huoneenlämmössä, eri tyyppien ja lajikkeiden omat ominaismaut tulevat parhaiten esille. Muista myös pitää tomaatit kaukana sitrushedelmistä, banaaneista ja muista voimakkaasti tuoksuvista elintarvikkeista

Kurkkukaan ei pidä kylmäsäilytyksestä. Jääkaapissa säilytettynä kurkku vetistyy nopeasti. Kurkkuakaan ei saa säilyttää omenoiden ja banaanien lähettyvillä, sillä hedelmien tuottama etyleeni heikentää kurkun säilyvyyttä. Kurkkuun tarttuu myös helposti voimakkaita tuoksuja, joten pidä kalat ja muut voimakastuoksuiset elintarvikkeet kaukana siitä.

Jos haluat, voit kuitenkin säilyttää sekä tomaatteja että kurkkua viileäkaapissa, jossa lämpötila on yli 13 astetta. Huoneenlämmössä tomaatit säilyvät viikon, viileäkaapissa parikin viikkoa.

Lähde: Kotimaiset Kasvikset

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja