Hyödynnäthän kasviksista ja hedelmistä kaiken syömäkelpoisen?
Syyskuussa vietettävällä hävikkiviikolla on hyvä hetki muistuttaa suomalaisten suosikkikasvisten monipuolisista käyttötavoista. Moni kuorii tiettyjä kasviksia ja hedelmiä aivan turhaan tai jättää esimerkiksi niiden syömäkelpoiset lehdet hyödyntämättä.
Heittämällä lehdet tai kuoret biojätteeseen haaskaat rahaa! Usein myös kasvisten ravintoaineet piilevät niiden kuoressa, joten heität pahimmillaan hukkaan myös terveyshyötyjä.
Älä kuori näitä kasviksia
Esimerkiksi perunat, porkkanat, omenat ja monet juurekset kannattaa hyödyntää kuorineen päivineen.
Jos päätät kuoria perunat esimerkiksi perunamuusia varten, voit silti käyttää perunankuoret ja tehdä niistä vaikka sipsejä. Muista vain pestä ja harjata perunat hyvin, jotta ylimääräinen lika ja multa irtoaa niistä.
Näin teet kotitekoiset sipsit perunankuorista. Juttu jatkuu videon alla.
1:02
