Mainos

Itsekseen puhuminen ja hyräily – nämä oudot tavat ovat itse asiassa hyväksi terveydellesi

Ympärilläsi olevat ihmiset eivät välttämättä osaa arvostaa erikoisia tapojasi, mutta älä välitä. Monien omalaatuisten tapojen, aina pää pilvissä elämisestä itsekseen puhumiseen, on todettu olevan hyväksi terveydellesi.

Ulkopuolisen silmin seuraavat tavat voivat vaikuttaa oudoilta, mutta niistä on tutkittu olevan enemmän hyötyä kuin haittaa. 

Unelmointi 

Lähtevätkö ajatuksesi helposti vaeltamaan kesken työpäivän? Esimiehesi ei välttämättä katso hyvällä keskittymisesi herpaantumista, mutta anna mielen vaellella rauhassa, sillä se tehostaa tutkitusti ongelmanratkaisukykyäsi.

Tämä tulos saatiin selville Kolumbian yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa, jossa unelmoijien ongelmaratkaisukyvyn todettiin olevan huomattavasti aktiivisempi kuin rutiineihin keskittyvien. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että unelmointi vapauttaa osan aivoista toimimaan tehokkaasti muilla osa-alueilla. Vaikka osa aivoistasi eläisikin unelmissasi, osa niistä ratkaisee samaan aikana ongelmia. Tehokasta, vai mitä?

Piirtely

Piirteletkö paperille tai lehden kulmaan aina kun saat siihen mahdollisuuden? Jos vastasit kyllä, sinun olisi hyvä tietää, että tämä tapa kehittää kognitiivisia taitojasi.

Tutkimusten mukaan spontaani piirtely auttaa ihmisiä keskittymään, painamaan mieleen uusia käsitteitä ja tallentamaan tietoa. Piirtely luennon tai kokouksen lomassa on siis vain hyvä asia.

Hyräily

Vierustoverisi ei välttämättä osaa arvostaa hyräilyäsi, mutta se voi auttaa sinua stressinhallinnassa. Intialaisen Bangaloren yliopiston tutkimuksen mukaan hyräilyääni vaikuttaa epäaktivoivasti aivojen alueeseen, jonka on todettu olevan yhteydessä masennukseen.

Tämän lisäksi hyräilyn on todettu parantavan ilman kulkemista nenäonteloissa, joka puolestaan auttaa ylläpitämään poskionteloiden terveyttä.

Itsekseen puhuminen

Vaikka itsekseen puhuminen tulkitaan helposti hulluudeksi, todellisuudessa se on vain itsensä tsemppaamista. Itsekseen puhuminen voi auttaa selviytymään läpi stressaavien työtehtävien tai käsittelemään elämässä meneillään olevia asioita. 

Tämän lisäksi eräässä yhdysvaltalaistutkimuksessa saatiin selville, että itsekseen puhujat paikallistivat erilaisia kohteita nopeammin kuin hiljaa pysyvät.

Levottomuus

Tuntuuko sinusta, ettet pysty pysymään hetkeäkään paikoillaan? Tämän kaltainen hermostunut liikehdintä voi itse asiassa saada sinut elämään pidempään. Hiljattain tehdyssä tutkimuksessa saatiin selville, että hermostuneesti liikehtelevien keho yrittää taistella niitä vahinkoja vastaan, joita pitkäaikainen istuminen saa aikaan. Sen lisäksi, että liikkeellä on positiivisia vaikutuksia terveyteesi, sen avulla voit polttaa jopa satoja kaloreita päivässä.

Lähde: TheSun   

***

1:25


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.