Ihon kokonaisvaltainen hyvinvointi – näin onnistut

Ihon hyvinvointi on kokonaisvaltaista. Jos muu keho ei toimi oikein, on myös ihon hankala näyttää hyvältä. Tätä mieltä oli itävaltalainen kemisti Rudolf Hauschka (1891–1969) jo 1900-luvun alkupuolella.

Rudolf Hauschka (1891–1969) oli itävaltalainen kemisti, joka uskoi ihon hyvinvoinnin kehittämiseen ja tervehdyttämiseen.

Hauschkan mukaan kauneus on kolmitahoista.

Kolmitahoinen olemus

Ihmisen komentokeskus sijaitsee ylimmässä kerroksessa, rytminen järjestelmä keskittyy rintakehään ja ruoansulatusjärjestelmä on ruumiin keski- ja alaosassa. Ylimmässä kerroksessamme sijaitsevat hermopäätteet, jotka kertovat ympäristön olosuhteista. Hermo- ja aistijärjestelmämme ansiosta voimme ajatella ja aistia. Järjestelmämme tulee olla valppaana, jotta saamme tietoa ympäristön olosuhteista.

Hermojen alapuolella sijaitsevat verisuonet, jotka kuljettavat verta, happea ja ravinteita ihosoluille.

Verisuonten alla sijaitsevat kuona-aineita poistavat imusuonet ja -solmukkeet.

Nämä kolme järjestelmää yhdistyvät toisiinsa ja liittyvät kaikkeen ruumiintoimintaamme.

Finnit ovat elimistön syy?

Kolmitahoisuus näkyy myös ihossamme. Hauschkan mukaan ihon kukkiessa näppylöitä, finnejä tai ihottumaa, ongelman alkusyy ei ole ihossa itsessään, vaan elimistön kuona-aineita poistavassa järjestelmässä, eli ruoansulatuksessa.

Iho siis poistaa kuona-aineita, jotka eivät pääse poistumaan tavallisia reittejä eli ruoansulatuksen ja munuaisten kautta. Siksi iho joutuu tekemään tehtäviä, jotka pitäisi suorittaa muualla elimistössä. Hauschkan mukaan kaunis iho edellyttääkin huolenpitoa munuaisista ja ruoansulatusjärjestelmästä.

Ajatuksen kauneus piilee siinä, että asian eteen voi tehdä paljon itsekin.

Näin hoidat itsesi kokonaisvaltaisen kauniiksi

– Huolehdi munuaistesi hyvinvoinnista nauttimalla riittävästi vettä, sopivissa määrin suolaa, riittävästi unta, sekä poistamalla stressiä elämästäsi.

– Kehitä ruoansulatustasi kiinnittämällä huomiota ruokavalioosi. Edesauta ruoansulatusta nauttimalla kypsennettyjä täysjyvätuotteita ja vihanneksia päivittäin. Ne sisältävät runsaasti kuituja. Kuitupitoiset ruoat kulkevat suoliston läpi nopeasti, parantaen suolen toimintaa ja parantaen ohut- ja paksusuolen häiriöitä. Ummetuksen hoitoon käytä ruoanlaitossa enemmän vettä. Näin ruoka sulaa paremmin ja poistuu elimistöstä nopeammin.

– Monet luontaiset laksatiivit edistävät suolen toimintaa. Nauti viikunaa, luumuja, rusinoita ja pellavansiemeniä. Purista sitruunamehua veteen ja juo ennen kuin syöt aamiaista tai nautit muita juomia.

Lue myös:

AVA / Siiri L'Ecuyer

Lähde: Susan West Kurz ja Tom Monte: Herätä kauneutesi, Hyvinvointia Dr. Hauschkan tapaan

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja