Ihminen kuoli pudottuaan maastoauton lavalta, kun päihtynyt mies painoi kaasua – hovioikeus alensi tuomiota

Turun hovioikeus lievensi tuomitun rangaistusta tapauksessa, jossa mies ajoi maastoautoa humalassa johtaen yhden ihmisen kuolemaan.

Mies lähti hovioikeuden mukaan ajamaan maastoautoa Paraisilla toukokuussa 2020 niin, että auton tavaratilassa oli matkustajia ja takaluukku auki. Kolme kyydissä olleista putosi, kun mies lähti liikkeelle. Yksi tielle pudonneista kuoli ja kaksi loukkaantui.

Kuljettaja oli hovioikeuden tuomion perusteella humalassa, mutta alkoholia olivat nauttineet myös lavalle nousseet matkustajat. Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa mies vetosi siihen, ettei ollut tiennyt liikkeelle lähtiessään takaluukun olleen auki. Hän kertoi saaneensa myös lavalta tiedon, että liikkeelle voi lähteä.

Käräjäoikeus tuomitsi hänelle keväällä 2022 kolme kuukautta ehdollista vankeutta muun muassa kuolemantuottamuksesta ja kahdesta vammantuottamuksesta. Lisäksi hänelle langetettiin oheissakko. Hovioikeudessa mies vaati, että valtaosa syytteistä hylättäisiin.

Hovioikeus hylkäsi perjantaina antamassaan ratkaisussa yhden vammantuottamussyytteen, koska vammantuottamus on asianomistajarikos eikä uhri ollut vaatinut miehelle rangaistusta. Turun hovioikeus alensi miehen tuomion 80 päiväksi ehdollista vankeutta.

Oikaisu 18.9. kello 14.55: Toisin kuin jutussa alun perin kerrottiin, kyseessä ei ollut kuorma-auto vaan maastoauto.

Lue myös:

    Uusimmat