Huolehdi vatsan hyvinvoinnista – vaikutuksia jopa mielialaan

Suoliston bakteereilla on tärkeä asema vatsan hyvinvoinnissa. Bakteereilla on tuoreen tutkimuksen mukaan myös yllättävä kyky vaikuttaa ihmisen käyttäytymiseen sekä mielialaan, kertoo Shape.com.

Suoliston ja vatsan toiminnasta kannattaa pitää huolta monipuolisella ruokavaliolla.

Elokuussa julkaistun tutkimuksen mukaan suolistobakteerit voivat vaikuttaa tekemiimme ruokavalintoihin ja jopa mielialaan. Tutkimuksen mukaan bakteerit saavat himoitsemaan niitä ruoka-aineita, jotka ovat tärkeitä bakteerien omalta kannalta. Sen lisäksi bakteerit näyttävät lisäävän positiivista mielialaa ja pienentävän ylipainon riskiä. Se, miten suolistobakteereilla voi olla näin suuria vaikutuksia käyttäytymiseen, vaatii vielä lisätutkimuksia.  

Hyviä suolistobakteereja ovat probiootit, joista saattaa olla apua jopa painonpudotuksessa. Tuoreen tutkimuksen mukaan probiootteja ruokavalioonsa sisällyttäneet naiset laihtuivat kaksi kertaa tehokkaammin kuin verrokkiryhmä kahdentoista viikon aikana.

Suoliston bakteerikannasta huolehtiessa on myös hyvä muistaa, että antibiootit tappavat paitsi huonot bakteerit, myös hyvät. Siksi maitohappobakteerien nauttiminen antibioottikuurin aikana kannattaa.

Lähde: shape.com

Lue myös:

    Uusimmat