Mainos

Hongkongia riivaa villisikainvaasio – tunkeutuneet niin ostoskeskukseen kuin lentokentällekin: "Ne vain tulevat kohti minua"

1:21
Villisiat ovat alkaneet parveilla Hongkongissa.

Villisioista on tullut tuttu näky Hongkongin kaduilla. Villisikahavainnot ovat yli kaksinkertaistuneet viimeisen viiden vuoden aikana.

Jopa 200-kiloiset pedot ovat viime aikoina esimerkiksi harhailleet lentokoneiden joukossa Hongkongin kansainvälisellä lentokentällä ja aiheuttaneet tuhoa ostoskeskuksessa.

Urbaania ympäristöä vain vähän

Hongkong on tunnettu pilvenpiirtäjistään, mutta todellisuudessa vain 25 prosenttia Hongkongin alueesta on kehittynyttä kaupunkiympäristöä. Villieläimillä on siis lyhyt matka luonnosta kaupunkiin.

Villisiat tulevat kaupunkialueille ruoan perässä. Ne tonkivat jätteitä roska-astioista. Lisäksi osa ihmisistä syöttää niitä.

Viime alkoina on myös käynyt selväksi, että siat ovat kesyyntymässä, eivätkä enää pelkää ihmisiä.

Juoksija Rachel Duffell sanoo, että ennen hän törmäsi lenkeillään villisikoihin harvoin ja yleensä ne väistivät häntä. Nykyään on toisin.

– Vaikka löisin käsiäni yhteen ja huutaisin, ne vain tulevat kohti minua, ja minä olen se, joka lähtee juoksemaan vastakkaiseen suuntaan pakoon. Pelkään selvästi enemmän niitä kuin ne minua.

Onnettomuudet yleistyneet

Vuoden 2014 jälkeen on raportoitu ainoastaan 10 tapausta, jossa villisika on vahingoittanut ihmistä. Puolet noista tapauksista sattui viime vuonna.

Asiantuntijoiden mukaan eläimet eivät kuitenkaan ole lähtökohtaisesti vaarallisia. Ne puolustautuvat lähinnä silloin, kun tuntevat olonsa uhatuksi.

Paikalliset viranomaiset ovat jo tarttuneet toimeen villisikavahinkojen ehkäisemiseksi. Niiden lisääntymistä koitetaan estää esimerkiksi naaraille annettavalla ehkäisypistoksella. Lisäksi tavoitteena on saada kaduille villisian kestäviä roska-astioita.

Lähde: CNN

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja