Hävittää hyvät bakteerit ja laiskistaa suolen? Suolihuuhtelija vastaa kritiikkiin

Suolihuuhtelu ei saa varauksetonta hyväksyntää. Siitä epäillään olevan jopa haittaa suolen omalle toiminnalle. Hoitoja tekevä colonic-terapeutti Maarit Lipsanen vastaa kritiikkiin.

"Suolihuuhtelussa häviää hyviä bakteereja."

– Siinä poistuu kaikenlaisia bakteereja, mutta tärkeintä on saada huonot pois. Vaikka ei kävisikään suolihuuhtelussa, kehosta poistuu silti päivittäin miljoonia pöpöjä. Jotta uusia ja hyviä saataisiin tilalle, täytyy syödä säännöllisesti aamupala, lounas, iltaruoka ja pari pientä välipalaa. Raaka-aineiden laatuun tulee myös kiinnittää huomiota, eikä niitä saa pilata liiallisella kypsentämisellä. Ravinnolla on bakteerikantaan kaikkein suurin merkitys.

Colonic-hoito itsessään ei paranna pitkällä aikavälillä, jos asiakas ei sitoudu terveellisiin ruokailutottumuksiin ja ateriarytmiin.

"Suolihuuhtelussa käyminen laiskistaa suolen oman toiminnan."

– En allekirjoita tätä. Päinvastoin! Jos ihmisellä on esimerkiksi pitkä, mutkikas tai läpimitaltaan laajentunut paksusuoli, mukana kulkee koko ajan hirveä jätemäärä. Niillä, joilla paksusuoli on todettu pitkäksi ja mutkikkaaksi, suoli on myös hidas. Jos se on ennen toiminut ehkä kerran viikossa, niin säännöllisten suolihuuhteluiden myötä se on saatu toimimaan päivittäin.

Studio55.fi/Piia Simola

Kuva: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja