Halvalla tarjouksella ikävät seuraukset – hampaansa valkaisseen Claren huulet turposivat jättimäisiksi: "Ensin en pystynyt edes katsomaan peiliin"

2:20
Hampaiden paikkaaminen ei paranna kariesta.

Brittinainen sai helmikuussa tehdystä hampaiden valkaisusta allergisen reaktion, jonka seurauksena hänen huulensa turposivat jättimäisiksi.

Bristolilainen Clare Clark, 42, sai allergisen reaktion hampaiden valkaisun jälkeen. Hänen huulensa turposivat valtaviksi ja suuhun tuli rakkuloita. Aiheesta uutisoi muun muassa The Sun.

Halpa nettitarjous kiinnitti huomion

Clare oli tammikuussa löytänyt netistä edullisen tarjouksen ja päättänyt tarttua tilaisuuteen.

Nainen oli maksanut kahdesta aiemmasta hoidostaan 150–200 puntaa, noin 170–230 euroa. Facebookissa tarjouksesta ilmoittanut yritys lupasi saman käsittelyn 60 punnalla, noin 70 eurolla.

Clare innostui tarjouksesta myös siksi, että kyseinen kosmetologi teki kotikäyntejä. Niinpä hänen ei tarvinnut järjestää pojilleen hoitajaa.

Omituinen tunne

Clare varasi ajan helmikuulle. Hän kertoi myöhemmin The Sunille, että hoito oli sujunut samaan tapaan kuin aiemmat kaksi valkaisuoperaatiota.

– Suuhun laitetaan hammassuojus ja geeli. Sen jälkeen se ”aktivoidaan” erityisellä valolla, hän kuvailee.

Aiemmilla kerroilla Clare ei ollut saanut oireita. Nyt hänestä alkoi kuitenkin tuntua siltä, että hammassuojus ei ollut kunnolla paikallaan.

– Se ei tuntunut normaalilta, hän muistelee.

– Huuleni näyttivät hieman turvonneilta, mutta ajattelin, että se johtui vain siitä, että suojus oli venyttänyt niitä.

Clare sai jälkihoitovinkkejä siitä, mitä hänen kannattaissi syödä ja juoda. Hän sai myös hoitavaa ainetta. Clare uskoi, että turvotus laskisi yön aikana.

Turvonneet huulet ja suussa rakkuloita

Näin ei kuitenkaan käynyt. Seuraavana aamuna Clare huomasi järkytyksekseen, että hänen huulensa olivat hyvin pahasti turvoksissa ja suussa oli rakkuloita. Hän pystyi hädin tuskin puhumaan ja syömään.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Ensin en pystynyt edes katsomaan peiliin. Sitten näin itseni ikkunan lasista ja ajattelin, että voi luoja.

Paikallisessa yliopistossa työskentelevä Clare kertoi olevansa hyvin nolostunut, eikä olisi halunnut, että kukaan näkisi häntä.

– Mutta en teknisesti ottaen ollut kipeä, joten minun oli pakko mennä töihin, hän kertoo.

Turvotus laski parin päivän kuluttua

Farmaseutti neuvoi häntä syömään antihistamiinia ja ibuprofeenia. 

48 tunnin kuluttua turvotus onneksi laski. Rakkuloiden parantumisessa meni kauemmin.

Kauneushoitola pyysi anteeksi

Clare kertoi ottaneensa yhteyttä hoidon tarjonneeseen kauneushoitolaan. Sieltä veikattiin, että hänellä oli allerginen reaktio. 

– Luulen, että tuo johtui siitä, että suojus ei ollut kunnolla paikallaan ja että huuliin joutui valkaisuainetta, hän arvelee.

Claren mukaan he pyysivät häneltä anteeksi ja tarkistivat vielä muutaman päivän kuluttua, että kaikki oli hyvin.

Varoittavana esimerkkinä muille

Nyt kaikki on hyvin, ja Clare on täysin parantunut.

Hän toivoo, että muut teettäisivät hampaiden valkaisun vain laillistetuilla hammaslääkäreillä. Halpoihin tarjouksiin ja netistä tilattaviin tee-se-itse-setteihin ei kannata hänen mielestään luottaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja