Mies joi jopa kuusi energiajuomaa päivässä – julkaisi karmean kuvan seurauksista

Energiaa keholle ja mielelle 9:05
Nappaa videolta vinkit energisoiviin harjoituksiin!

Australialainen opettaja joi lukuisia energiajuomia päivittäin. Runsassokeriset piristeet aiheuttivat pahaa jälkeä miehen kieleen, kertovat muiden muassa UNILAD sekä Metro UK.

Energiajuomien terveyshaitoista on puhuttu jo pitkään. Tutkimusten mukaan ne saattavat esimerkiksi supistaa verisuonia sekä vaikuttaa sydämen toimintaan.

Australialainen Dan Royals joi varoituksista huolimatta päivittäin 5–6 tölkillistä energiajuomaa. Jo yksi tölkki sisälsi 58 grammaa sokeria.

Energiajuomia pidetään erityisen haitallisina lapsille. Litkun juomisen seuraukset vaikuttavat myös aikuisiin, osoittaa Danin Facebookissa jakama kuva. Alla oleva kuva voi järkyttää herkimpiä. 

Energiajuomat ”söivät kielen”


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Dan kirjoittaa kuvan yhteydessä huomanneensa viime aikoina kielensä ulkonäön vaihtuneen. Laikukkaaksi muuttunut kieli oli seurausta runsaasta sokeristen ja erilaisia kemikaaleja sisältävien energiajuomien kulutuksesta, Dan kertoo lääkärinsä sanoneen. 

– Ne kirjaimellisesti syövät kielesi, kirjoittaa Dan.

Mies kertoo tupakoivansa, mutta pitävänsä muuten huolta suuhygieniastaan. Danin mukaan tupakoinnilla ei ollut vaikutusta hänen kielensä karmeaan kohtaloon. Tupakoinnin tiedetään lisäävän riskiä suun terveysongelmiin.

”Kuvittele, mitä se tekee sisäelimillesi”

Syy sille, miksi yksistään energiajuomat saattoivat tuhota Danin kielen, voi olla juomien hapokkuudessa ja suuressa sokeripitoisuudessa. Energiajuomat sisältävät usein runsaasti sokeria sekä aminohappo tauriinia. On mahdollista, että energiajuomien kulutus voi aiheuttaa hampaiden eroosiota ja solujen poistumaa.

– Jos se roska aiheuttaa tämän kielellesi, kuvittele, mitä se tekee sisäelimillesi, Dan varoittaa.

Lähteet: UNILAD, Metro UK, The Sun

Lue myös:

    Uusimmat