Halla-ahoa fasistiksi kutsunut koomikko Iikka Kivi kertoo olleensa poliisikuulustelussa: "Kävi sääliksi poliiseja"

Koomikko Iikka Kivi kertoo olleensa tänään poliisin kuulusteltavana eduskunnan puhemies Jussi Halla-ahon (ps.) Kivestä tekemän rikosilmoituksen takia. 

Iikka Kivi kertoo kuulusteluista muun muassa viestipalvelu X:ssä. Hänen mukaansa kuulustelut kestivät noin pari tuntia.

Kivi kertoo, että  kuulusteluista jäi kurja olo. 

– Kävi sääliksi poliiseja, jotka heti joululomalta töihin palattuaan joutuivat kuuntelemaan ja litteroimaan 2 tunnin esitelmän "Neljä fasismin määritelmää ja Halla-ahon teot niiden kautta tulkittuina", Kivi kirjoittaa.

Jussi Halla-aho teki poliisille rikosilmoituksen, koska Kivi kutsui Halla-ahoa fasistiksi sosiaalisessa mediassa marraskuun lopussa.

Halla-aho vahvisti aiemmin tehneensä rikosilmoituksen

Perussuomalaisten presidenttiehdokas ja eduskunnan puhemies Halla-aho on julkisuudessa vahvistanut tehneensä poliisille rikosilmoituksen, koska Kivi kutsui Halla-ahoa fasistiksi viestipalvelu X:ssä eli entisessä Twitterissä marraskuun lopussa.

–  En ole koskaan sanonut, että sananvapauden pitäisi kattaa valheellisten ja leimaavien väitteiden levittäminen. Esimerkiksi pedofiiliksi tai fasistiksi nimittely ilman perusteita ei ole kritiikkiä, Halla-aho kommentoi tekemänsä tutkintapyynnön ja perussuomalaisten aiemmin ajaman laajan sananvapauden suhdetta STT:lle tekstiviestitse aiemmin joulukuussa.

Rikoskomisario Juha-Matti Suominen Helsingin poliisista kertoi aiemmin joulukuussa, että kuvaukseen sopiva tapaus on esitutkinnassa kunnianloukkauksen rikosnimikkeellä. Hän ei kuitenkaan vahvistanut tai kieltänyt, onko kyse juuri tästä tapauksesta.

Lue myös:

    Uusimmat