Ferrarin kiusanteko johti päätökseen – Kimi Räikkösen lähtöruutu kohenee Turkin F1-kisaan

McLaren-talli on päättänyt vaihtaa F1-kuljettajalleen Daniel Ricciardolle uuden voimayksikön sen jälkeen, kun australialainen epäonnistui hyvän lähtöruudun hankkimisessa Turkin GP:n aika-ajoissa.

Ricciardo putosi aika-ajoissa jatkosta jo avausosion jälkeen, kun Ferrari ratkaisi McLaren-kuskin kohtalon tuomalla jo valmiiksi rangaistun Carlos Sainzin radalle.

Espanjalainen oli joka tapauksessa lähdössä kisaan takarivistä moottorin vaihdoksen jälkeen, mutta hyvällä kierroksella hän onnistui tekemään hallaa myös Ferrarin pahimmalle kilpakumppanille McLarenille pudottamalla Ricciardon pois 15 parhaan joukosta.

Seuraavassa osiossa Ferrari käytti Sainzia radalla vain antamassa imuapua tallikaverilleen Charles Leclercille. Tämä onnistuikin murtautumaan avun turvin kymmenen parhaan joukkoon ja lopulta kolmanteen lähtöruutuun asti.

Ricciardo oli lähdössä kisaan 15. lähtöruudusta, mutta McLaren päätti tässä kohtaa ottaa hänelle rangaistuksen uuden voimayksikön vaihtamisesta. Suurin osa komponenteista on kauden neljännestä moottoripaketista, kun vapaasti käytettävien osien enimmäismäärä kauden ajalle on kolme.

Näin ollen Ricciardo starttaa kisaan Sainzin rinnalta lähtöruudukon perältä. Samalla Alfa Romeon Kimi Räikkösen asema lähtöruudukossa paranee pykälällä 17. lähtöruutuun.

Lue myös:

    Uusimmat