Ferrari rakensi salakavalan suunnitelman F1-aika-ajoon – kiusanteko onnistui täydellisesti

Ferrarin Carlos Sainzin ei olisi tarvinnut edes ajaa Turkin GP:n aika-ajossa lauantaina. Ferrari asensi Sainzin autoon useita uusia moottoriosia, minkä myötä hänet tiputettiin automaattisesti joukon hännille. Ferrari rakenteli kuitenkin juonen, jolla se onnistui tekemään kiusaa sen pahalle kilpakumppanille McLarenille.

Ferrari lähetti Sainzin radalle aika-ajon ensimmäisessä osiossa. Sainz ylsi myös 16 parhaan joukkoon.

Espanjalaisen jatkopaikka tiesi sitä, että McLarenin Daniel Ricciardo tipahti ulos toisesta osiosta. Ricciardo ei täten päässyt enää parantelemaan asemiaan.

– Suunnitelma oli se, että yritämme tiputtaa jonkun jatkosta. Lopulta se oli Ricciardo, yksi pahimmista kilpakumppaneista. Nyt onnistuimme saamaan McLarenin joukon hännille, Sainz ylpeili Sky Italian haastattelussa.

Sainz teki myös toisen ison palveluksen Ferrarille. Hän lähti radalle aika-ajon toisen osion loppuhetkillä, antanen tallikaverilleen Charles Leclercille oivaa imuapua Istanbulin radan takasuoralla. Tämän myötä Leclerc pääsi jatkoon keskikovan seoksen renkailla.

– Se oli toinen osa suunnitelmaa. Imuapua Charlesille. Se toimi hyvin, Sainz hymyili.

Leclerc oli lopulta aika-ajon päätösosiossa neljäs. Hän lähtee Lewis Hamiltonin rangaistuksen myötä kolmannesta ruudusta sunnuntain kisaan.

Lue myös:

    Uusimmat