Ferrarille tappio F1-kabineteissa, kohupäätös Fernando Alonsosta hiertää – "Tämä on väärin"

Ensi kaudella Ferrari-talliin hyppäävä Carlos Sainz ei saa osallistua nuorille kuljettajille varattuun F1-testiin Abu Dhabissa kauden päätöskisan jälkeen. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Abu Dhabin GP suorana 11.–13.12.
Pe: harjoitukset klo 10.55 ja 14.55.
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Abu Dhabin GP klo 15.10, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Yhden päivän mittaiset testit ajetaan ensi viikon tiistaina. Niihin saavat ottaa osaa nuoret kuljettajat, jotka ovat ajaneet enintään kaksi F1-kisaa, sekä Kansainväliseltä autoliitolta FIA:lta erityisluvan saaneet kuskit. 

Ferrari toivoi McLarenilta italialaistalliin siirtyvälle Sainzille, 26, tällaista erityislupaa, mutta sitä ei herunut. Sellainen irtosi puolestaan 39-vuotiaalle Fernando Alonsolle, joka palaa F1-sarjaan Renault-talliin kahden välivuoden jälkeen. 

FIA perusteli Alonso-päätöstään espanjalaisen pitkällä F1-tauolla. Se tekikin tarkennuksen, että testeihin saavat osallistua myös urallaan yli kaksi kisaa ajaneet, mutta kaudelta 2020 sivussa olleet kuljettajat. Tämä mahdollisti myös Red Bullin päätökseen valita Sebastian Buemi testikuskikseen.   

Ferrari ei ollut mielissään FIA:n linjauksesta, ja Alonson saapuminen testeihin on hiertänyt myös muissa talleissa. 

– Tämä on aikamoinen sotku. Mielestämme tämä on väärin, Ferrarin tallipomo Mattia Binotto kommentoi Alonson hyväksymistä ja Sainzin sulkemista ulos. 

F1-sarjan kilpailujohtaja Michael Masi on Autosportin mukaan lähettänyt viestin F1-talleilla, ettei testirajoituksiin tule enää muutoksia. Tämä on pettymys muun muassa Ferrarille, joka voi yrittää vielä saada Sainzille yksityisen testin alkuvuoteen kauden 2018 autolla. 

Lue myös:

    Uusimmat