Fernando Alonso vastasi murskakritiikkiin melkoisella tokaisulla kilpailijoista

Fernando Alonso palaa F1-sarjaan – yksi kysymys askarruttaa asiantuntijaa 2:35
Fernando Alonso palaa F1-sarjaan – yksi kysymys askarruttaa asiantuntijaa.

Fernando Alonso, 39, on saanut osakseen runsaasti naljailua, kun hän saa osallistua Abu Dhabissa ”nuorten kuljettajien testiin”. Espanjalaiskonkari on päättänyt nyt sivaltaa F1-kilpailijoita.

Abu Dhabissa nykyautoilla 15. joulukuuta kauden päättymisen jälkeen ajettavaan testiin saavat sääntöjen mukaan osallistua vain kuskit, joilla on tilillään korkeintaan kaksi F1-osakilpailua. Renault sai kuitenkin Alonsolle erityisluvan testin ajamiseen.

F1-kisakuskiksi ensi kaudella Renault’lla palaavan Alonson testiä ovat äänekkäimmin vastustaneet McLaren, Ferrari ja Racing Point. Racing Point ja Ferrari ovat jopa vihjanneet yrittävänsä saada riveihinsä siirtyvät Sebastian Vettelin ja Carlos Sainzin testiin mukaan, ja McLaren on pettynyt, jos se ei voi tehdä samaa Daniel Ricciardon kanssa.

Alonso reagoi tietoonsa kantautuneisiin viesteihin piikikkäästi.

– Olen iloinen, että kilpailevat tiimit ovat niin huolissaan testistämme, Alonso tokaisi The Racen mukaan.

– Minä vain yritän päästä vauhtiin, ja he voivat rentoutua, koska en aio olla kehittämässä mitään.

Alonso lisäsi, että testiä ovat tekemässä myös Alfa Romeolla Robert Kubica, 35, ja Red Bullilla Sébastien Buemi, 32, eikä ”heistä puhuta paljoakaan”.Erona on kuitenkin se, ettei kummankaan ole määrä toimia ensi kaudella F1-kisakuskina.

Tarvitsen kilometrejä”

Alonso ajoi viimeksi F1-sarjassa kaudella 2018, jolloin hän ohjasti vielä McLarenia. Kaksinkertainen maailmanmestari korostaa, että hän tarvitsee testeissä nyt joka kilometrin.

– Toivottavasti voin nauttia päivästä autossa ilman ongelmia ja ajaa joitain kierroksia.

– Tarvitsen kilometrejä.

Lue myös:

    Uusimmat