F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Fernando Alonson saama erivapaus avasi matopurkin F1-varikolla: kuskit naljailevat mestarille – Ferrarille siirtyvä Carlos Sainz yrittää livahtaa samasta raosta

Fernando Alonson saama osallistumisoikeus Abu Dhabin ”nuorten kuljettajien testiin” sai tyrmistyneen vastaanoton hanketta vastustaneilta kilpailijatalleilta. Soraääniä kuului etenkin espanjalaismestarin entisistä tiimeistä.

Renault pyysi Kansainväliseltä autoliitolta FIA:lta lupaa antaa 39-vuotiaalle Alonsolle ajokilometrejä ennen tämän ensi vuonna tapahtuvaa paluuta kisatehtäviin. Ongelmana oli, että Abu Dhabissa nykyautoilla ajettavaan testiin saisi osallistua vain kuskit, joilla on tilillään korkeintaan kaksi F1-osakilpailua. Alonsolla niitä on Kimi Räikkösen ja Rubens Barrichellon eniten, 311.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Sakhirin GP suorana 4.–6.12.
Pe: harjoitukset klo 15.25 ja 19.25.
La: 3. harjoitukset klo 15.55, aika-ajot klo 18.55, ennakkotunnelmat klo 18.00
Su: Sakhirin GP klo 19.10, ennakkotunnelmat klo 18.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Lupa heltisi lopulta FIA:n puheenjohtajan Jean Todtin siunauksella. Tämä poiki välittömästi happamia kommentteja eri puolilta varikkoa.

– Hän on melkein tuplasti minun ikäiseni, joten minun täytyy sitten olla äärimmäisen nuori, kommentoi McLarenin 21-vuotias kuski Lando Norris uutistoimisto Reutersin mukaan.

– On aika selvää, ettei Fernando ole nuori kuski. Ja hän on lisäksi jo tänä vuonna ajanut lukuisia testejä F1-autoilla. En siis oikein tajua, miksi he muuttivat sääntöjä häntä varten. Minusta se on aika hölmöä eikä tuollaista pitäisi sallia, Norris kritisoi.

Kaksinkertaisen maailmanmestarin tieltä McLarenille ensi kaudeksi väistyvä Daniel Ricciardo oli puolestaan sanoissaan harkitsevaisempi.

– Minusta näyttää, että Fernando on pitänyt huolta terveydestään ja kunnostaan. Hän näyttää aika hyväkuntoiselta ja nuorekkaalta. Paljaalla silmällä tarkasteltuna hän menee minusta ehdottomasti nuoresta kuskista, Ricciardo naljaili.

Carlos Sainz haluaa myös mukaan testeihin

Mielenkiintoisen kritiikistä tekee, että eniten Alonson testiajoa vastustivat hänen entiset tallinsa McLaren ja Ferrari, jotka toki ovat myös ensi kaudella Alpine-nimellä kisaavan Renault’n päävastustajia.

Ferrarille ensi kaudella McLarenilta siirtyvä Carlos Sainz näkee Alonson erivapaudessa hyvän keinon hyötyä itsekin.

– Haluaisin päästää testaamaan Ferrarilla. Ei se mikään salaisuus ole, varsinkaan nyt, kun FIA on on linjannut, ettei se ole tulokkaita tai nuoria kuskeja varten, Sainz sanoo RaceFans-sivuston mukaan.

– En näe syytä, miksei FIA olisi yhtä avokätinen myös muita kuskeja kohtaan.

Ferrari on tosin ilmoittanut jo, että sen autoa Abu Dhabissa 15. joulukuuta ajavat Robert Shwartzman ja Antonio Fuoco.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja