Mainos

Facebook vakuuttaa: Ei kuuntele mikrofoniasi – paitsi näissä tapauksissa

Facebookin mukaan käyttäjien puhelinten mikrofoneja ei kuunnella.

Viime aikoina Facebookin käyttäjiensä kuunteleminen on ollut tapetilla. Moni käyttäjä on raportoinut huomanneensa esimerkiksi kaverinsa kanssa käymien keskusteluaiheiden ilmestyvän myös Facebookin mainoksiin.

Sosiaalisen median palvelu kuitenkin kertoo sivuillaan, ettei niin tee. Facebook kohdistaa kyllä mainontaansa käyttäjilleen, mutta käyttää siinä apunaan käyttäjien itse profiiliinsa syöttämiä tietoja ja kiinnostuksen kohteita.

Facebook kuitenkin kertoo myös hyödyntävänsä käyttäjien puhelinten mikrofoneja, mikäli käyttäjä on siihen antanut luvan palvelun mainosasetuksista. Myös silloin, kun käyttäjä käyttää aktiivisesti Facebookin ominaisuuksia, joihin kuuluu äänen käyttö, voi Facebook tarkkailla mikrofoneja.

Tällaisia tilanteita voivat olla esimerkiksi videoiden kuvaaminen Facebookiin tai musiikkia ja ääntä tunnistavan sovelluksen käyttö.

Facebook-sovelluksen puhelimeensa ladatessa ilmestyy kuitenkin varoitusteksti, jossa kerrotaan lataamisen antavan sovellukselle oikeuden tallentaa ääntä puhelimen mikrofonin kautta. Myös Facebookin sovellusasetuksista voi nähdä, että sovellusta käyttämällä antaa itse asiassa Facebookilla paljon valtaa: Facebook saa hyödyntää kameraa, sijaintia, yhteystietoja ja mikrofonia.


Lähteet: Facebook, FOX 29

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.