Mainos

F-Securen asiantuntija jyrähti Järviselle: ”Kannanotto jää historiaan märkänä pieruna”

Mobiililaitteiden suojaaminen maksullisilla tietoturvaohjelmistoilla on herättänyt kuumia tunteita asiantuntijoiden keskuudessa.

F-Securen asiantuntija Erkki Mustonen jyrähti tietotekniikka-asiantuntija ja tietokirjailija Petteri Järviselle Facebook-päivityksessään.

Savon Sanomat haastatteli Järvistä eilen julkaistussa jutussa mobiililaitteiden maksullisista tietoturvaohjelmista, joita Järvinen pitää huijauksena. Tämä sai F-Securen asiantuntijan kiehumaan.

– Tietoturvaohjelmia markkinoidaan todella aggressiivisesti. Se on minun mielestäni ihan huijausta, enkä ainakaan maksaisi sellaisesta ohjelmasta, Järvinen sanoi Savon Sanomille.

Järvisen mukaan matkapuhelinten haittaohjelmilla pelotellaan ihmisiä, vaikka todellinen vaara on hyvin pieni. Älypuhelimen päivittäminen ja esimerkiksi sovellusten lataaminen vain asianmukaisista lähteistä ovat Järvisen mukaan riittäviä.

Viestintäviraston tietoturva-asiantuntija Sami Orasaari ei kuitenkaan pidä ohjelmia täysin tarpeettomina. Orasaari kommentoi Savon Sanomille, ettei tavallinen käyttäjä välttämättä tarvitse maksullista tietoturvaa, mikäli laite on aina ajan tasalle päivitetty ja sovelluksia lataa vain virallisista sovelluskaupoista.

”Kannanotto jää historiaan märkänä pieruna”

Suomalainen F-Secure tarjoaa maksullisia tietoturvaohjelmistoja muiden muassa mobiililaitteille.

F-Securen asiantuntija Mustonen myöntää, että Järvinen on oikeassa ohjelmistojen ja järjestelmän päivitysten tärkeydestä tietoturvan kannalta. Mustonen kuitenkin kyseenalaistaa Järvisen ohjeistuksen, jonka mukaan ”varovaisuus” riittää, kun on kyse tietoturvasta.

–  Kaikki muut varotoimenpiteet ovat ihan nice-to-have, mutta suojauksellisesti merkityksettömiä, koska sata prosenttisesti "turvallisia" verkkopalveluja ei yksiselitteisesti ole olemassa, Mustonen kirjoittaa Facebookissa.


Jos Facebook-upotus ei näy, katso se täältä.

– Järvinen syyllistyy täten vakavaan piittamattomuuteen ja kansalaisten harhaan johtamiseen väitteessään. Asian tekee merkittävästi pahemmaksi se, että jotkut vielä uskovat sokeasti hänen väitteisiinsä todennäköisesti historiallisista syistä, Mustonen lataa.

– Tämä Järvisen viimeisin kannanotto jääkin tietoturvallisuuden historiaan märkänä pieruna, joka tuntuu hyvin epämiellyttävältä ja haisee tosi pitkään.

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.