Ex-F1-kuski laukoi todella kyseenalaisen väitteen Max Verstappenista ja Mercedeksestä – ”Aika pirun tyhmää edes ajatella noin”

Red Bullin hollantilaiskuljettaja Max Verstappen on tähän mennessä ainut ei-Mercedes-kuljettaja, joka on juhlinut voittoa tällä kaudella. Verstappen oli ykkönen kohuvaiheiden jälkeen Itävallan GP:ssä kaksi viikkoa sitten. Kyseiseen voittoon liittyen ilmoille tuli sangen kyseenalainen väite.

Verstappen nappasi Itävallassa voiton sen jälkeen, kun hän oli ohittanut rengasosuman kautta Ferrarin Charles Leclercin. Ohitusta tutkittiin kansainvälisen autoliiton FIA:n tuomariston toimesta, mutta Verstappen säästyi rangaistukselta.

Kyseiseen kisaan liittyen entinen F1-kuljettaja, hollantilainen Michael Bleekemolen laukoi suorastaan härskin väitteen.

Bleekemolenin mukaan F1-sarjan alkukautta dominoinut Mercedes kärsi Itävallassa jäähdytysongelmista siksi, koska heitä oli pyydetty tekemään niin.

– Tuo haisee joltain. Kyllä, järjestetyltä, Bleekemolen sanoi Ziggo Sportille.

Bleekemolen käytti termiä match-fixing, joka on tuttu jalkapallon puolelta sopupelitapauksista.

– Olen kuullut luotettavasta lähteestä, että Mercedekseltä oli kysytty, josko he voisivatko he tehdä noin, Bleekemolen jatkoi kyseenalaisesta aiheesta.

69-vuotias Bleekemolen oli mukana F1-sarjassa 1970-luvun lopulla, jolloin hän osallistui yhteensä viiteen kisaviikonloppuun.

Mercedes-kuljettajista Valtteri Bottas oli Itävallan GP:ssä kolmas. Saksalaistalli on puhunut avoimesti kohtaamistaan ongelmista, jotka liittyvät auton suunnittelurakenteisiin.

Itävallan GP:n voittaja Verstappen kuuli asiasta Englannin Silverstonessa, kun häneltä kysyttiin Bleekemolenin kommenteista.

– Siis että sain lahjotun voiton, vai? Verstappen aloitti hämmentyneenä, jatkaen:

– Aika pirun tyhmää edes ajatella noin, Red Bull -kuski murahti koko aiheesta.

Mercedeksen leiristä kyseisiin väitteisiin vastattiin napakasti:

– Täyttä hölynpölyä, saksalaistalli ilmoitti.

Lue myös:

    Uusimmat