Mainos

Etkö vieläkään tiedä, mitä haluat tehdä "isona"? Lähde liikkeelle näistä

Mitä haluat tehdä aikuisena? Tämä on kysymys, johon moni meistä on joutunut vastaamaan lapsuudessaan. Moni meistä on saattanut jatkaa tämän aivan saman kysymyksen pohtimista vielä aikuisenakin palavereissa tai ruuhkabussissa istuessaan.

Viime vuonna tehdyn tutkimuksen mukaan jopa kolmasosa työssäkäyvistä ei tunne innostusta työtään kohtaan. Moni meistä viettää kuitenkin työpaikallaan 40 tuntia viikossa, 160 tuntia kuukaudessa. Tämä saa pohtimaan, pitäisikö asialle kenties tehdä jotain. 

Life coach ja kirjailija Shannon Kaiserin mukaan elämän tarkoituksen etsimistä voisi verrata leivänmurujen etsimiseen metsästä; sinun tulee seurata jokaista murua, vihjettä ja inspiraation pisaraa, jotka saat eteesi. Jos oma työ kyllästyttää ja kaipaat elämääsi sitä puuttuvaa palasta, seuraavista asioista kannattaa lähteä liikkeelle. 

Selvitä vastaus tärkeisiin kysymyksiin

Kaiser suosittelee aloittamaan etsinnän kysymällä itseltä muutamia totuudellisia kysymyksiä, joihin vastaamalla saatat löytää oman polkusi. Selvitä esimerkiksi, mitä halusit tehdä nuorempana, missä asioissa olet parhaimmillasi ja mitkä asiat tuovat elämääsi eniten iloa. Tämän jälkeen ryhdy yksinkertaisesti toimeen.

Videolla onnellisuustutkija kumoaa yleisen työntekoon liittyvän myytin. 

1:26

Vaikka esimerkiksi näyttelijän ura ei olisikaan heti realistinen, ryhdy toteuttamaan unelmaasi pienin askelin; liity improvisaatiokerhoon tai harrastajateatteriin. Saatat huomata pian elämänilosi lisääntyneen. Tai saatat huomata, ettei se ollut lainkaan sinun juttusi. Olipa lopputulos kumpi hyvänsä, olet saanut paljon selville itsestäsi.

Avoin mieli on avoin mahdollisuuksille

Ymmärtämällä, mitkä asiat piristävät ja mitkä asiat puolestaan tuntuvat vievän kaiken energiasi, on avain onnelliseen elämään. Kun olet energinen ja avoin uusille ehdotuksille, mahdollisuudet löytää juuri se sinun oma juttusi kasvaa.

Tohtori Janet Scarborough Civitellin mukaan ihmiset tekevät parempia päätöksiä silloin, kun he ajattelevat selkeästi. Hän kehottaakin kirkastamaan ajatuksia mietiskelyn, joogan ja matkustelun avulla. Ja saatat kuin huomaamatta löytää ilon ja luovuuden kipinän.

Keskity asioihin, jotka sujuvat sinulta luonnostaan

Tiedätkö sen ihanan tunteen, kun jonkin asian tekeminen tai joku asia nappaa sinut mukaansa ja aika tuntuu lentävän kuin siivillä? Voit päästä tähän tilaan keskittymällä asioihin, jotka tuntuvat sinusta helpoilta ja mukavilta. Jos rakastat liikuntaa, mitä jos tekisit siitä itsellesi ammatin? Työnteon ei nimittäin tarvitse olla pelkkää puurtamista eikä hauskuuden rajoittua vapaa-aikaan. 

Ota eri oppimistekniikat käyttöön

Jotkut oppivat lukemalla, toiset keskustelemalla muiden ihmisten kanssa. Oma persoonallisuus kannattaakin ottaa huomioon elämän tarkoitusta etsiessä. Jos esimerkiksi kirjoittaminen on sinun juttusi, Kaiser kehottaa kirjoittamaan kirjeen viiden ja kymmenen vuoden takaiselle itselle.

Kun olet sujut menneisyytesi kanssa, voi keskittyä luomaan parempaa tulevaisuutta. Voit myös kirjoittaan kirjeen tulevaisuuden itsellesi tai listat ylös tavoitteita, jotka toivoisit saavuttavan seuraavien vuosien aikana. Vaihtoehtoisesti voit myös kokeilla piirtämistä, musisointia tai mitä tahansa, mikä auttaa sinua matkalla kohti päämäärääsi. 

Älä yritä liikaa

Vaikka kuinka haluisit löytää oman polkusi, sen jatkuva pohtiminen kannattaa unohtaa. Liika ajattelu aiheuttaa monissa tapauksissa vain tarpeetonta stressiä ja sisäistä myllerrystä.

Motivaatiopuhuja Gabrielle Bernsteinin mukaan moni yrittää löytää itseään ulkoisten asioiden, kuten hienojen autojen ja tavaroiden avulla. Bersteinin mukaan sinun tulisi kuitenkin ymmärtää, että oma intohimo ei löydy yrittämisellä, se kyllä löytää luoksesi, kunhan maltat pysähtyä ja odottaa. 

Kaikki unelmat ovat yhtä arvokkaita

Tiedosta, että ei ole vain yhtä oikeaa vastausta. Civitellin mukaan monet ihmiset ajattelevat virheellisesti, että elämän tarkoitukseen on olemassa vain yksi ainoa vastaus, kuten sielunkumppanin löytäminen. Elämä on kuitenkin liian monimutkainen siihen, että kannattaisi tyytyä etsimään vain yhtä vastausta.

Kannattaa myös muistaa, että kaikilla ihmisillä on omat juttunsa, jotka tuottavat heille iloa. Älä siis tuomitse muita tai epäile omia intohimojasi. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.