Estä salakavalat kesäkilot – 4 takuuvarmaa vinkkiä keveään oloon

Estä kesäkilojen kertyminen ja nauti keveästä olosta läpi kesän.

Kesällä tulee nautiskeltua elämästä astetta keskivertoa enemmän: grilliherkut sulavat suuhun ja uutuusjäätelömaut houkuttelevat maistamaan jokaista sorttia. Salakavalat kesäkilot hiipivätkin monen vyötärölle.

Muutamalla yksinkertaisella vinkillä voi kuitenkin pysäyttää vyötärönympärykselle eksyvät sentit. Popsugar listasi neljä parasta vinkkiä.

1. Liiku joka ikinen päivä

Helteellä hikoilee jo valmiiksi, joten urheilu ei välttämättä houkuttele. Valitse siis lajeja, joiden parissa oikeasti viihdyt. Lähde patikoimaan vilpoisaan metsään tai mene uimaan. Ujuta liikunta kesäpäiviin mukavan tekemisen merkeissä. Tärkeintä on, että lähdet kuitenkin liikkeelle.

2. Nauti sadon herkkuja

Herkuttelu on sallittua, mutta sen voi tehdä myös terveellisellä tavalla: nauti sadon tarjoamia marjoja ja kasviksia. Ne eivät ainoastaan ole lompakkoystävällisiä, vaan pitävät myös vyötärön solakkana. Grilliin ei tarvitse aina laittaa makkaraa.

3. Mahduta kalenteriisi myös urheilua

Kesällä kalenteri täyttyy mukavasti tekemisestä, jolloin salikäynnit voivat jäädä minimiin. Varaudu laiskotukseen suunnittelemalla etukäteen, milloin hoidat viikon treenisi pois alta. Vaikka kesälomasi kuluisi reissatessa, suunnittele silti rentoutumisen joukkoon myös liikuntaa.

4. Juhli maltilla

Kesäjuhlien notkuvat herkkupöydät ja kylmät juotavat saavat jokaisen olon turvonneeksi. Nautiskele herkkuhetkistä, mutta vain silloin tällöin. Kesäherkuista voi myös aina tehdä astetta terveellisempiä: valitse perinteisen hampurilaisen sijaan bataattipurilainen ja kermajäätelön sijaan omatekoinen hedelmämehujää tai jogurttijäädyke. Muista kasata jokaiselle aterialle runsaasti salaattia: se ei ainoastaan täytä vatsaa, vaan pitää myös olon keveänä ja hyvin nesteytettynä.

Lähde: Popsugar


Lue myös:

    Uusimmat