Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Katkarapuskagen, pestokranssi ja juustokakut purkissa – nappaa ohjeet helppoihin piknikeväisiin

10:33Näin syntyy piknik-herkkuateriaKatso videolta kotitalouden lehtori Anu Heinaron piknikvinkit.
Julkaistu 10.05.2025 17:33
Toimittajan kuva

Wenla Wallin

Mitä evääksi piknikille, ja miten ruoat kannattaa pakata? 

Kotitalouden lehtori ja ruokavaikuttaja Anu Heinaro vieraili Huomenta Suomi -ohjelmassa toukokuussa ja jakoi vinkkinsä edessä häämöttävälle pikniksesongille.

Piknikillä viihdytään usein useampi tunti, ja syömisen lisäksi ohjelmassa voi olla esimerkiksi ulkopelejä. Siksi ruokaakin tulee olla riittävästi varattuna, Heinaro sanoo.

– Mieluummin överit kuin vajarit, hän naurahti lähetyksessä.

Lue myös: Lukijat jakavat parhaat vinkkinsä kesän kotimaanmatkailuun – "Juuri sopiva kesähaaste"

Valmista katkarapuskagen suoraan säilytysrasiaan

Ruoka kannattaa tuoda piknikille hyvissä säilytysrasioissa. Hyvä säilytysrasia on sellainen, joka pysyy tiiviisti kiinni. Myös kylmävaraajista eli kylmäkalleista on apua, jotta esimerkiksi maitoa sisältävien ruokien kylmäketju ei katkea. 

Heinaron katkarapuskagenin voi tehdä suoraan säilytysrasiaan, ja se on helppo tuoda piknikille mukaan. Skagenin seuraksi sopii hyvin esimerkiksi tumma leipä.

Kotitalouden lehtori käyttää kokatessa saksia moneen asiaan. Saksilla pilkotaan esimerkiksi tilli skageniin, ja pestokranssi saa viiltonsa nopeasti saksista. 

Pestokranssin voit valmistaa vaikka jo edellisenä päivänä, ja pakata sitten eväsrasiaan piknikille mukaan. 

Lue myös: Syötkö katkarapuja? Tämän takia se kannattaa

Mukaan myös juotavaa ja jälkiruokaa

Heinaron mukaan ihmiset jakautuvat kahteen koulukuntaan sen suhteen, millaiset astiat piknikille otetaan. Kertakäyttöiset astiat ovat toki helpot, mutta Heinaro suosittelee ainakin kaupunkiolosuhteissa ottamaan oikeat astiat kotoa ja tiskaamaan ne piknikin jälkeen.

Uudelleenkäytettäviin purkkeihin saa helposti tehtyä myös jokaiselle oman juustokakun. Kakku saa kirpeää ja kesäistä makua mandariinista ja passionhedelmästä.

Myös juotavaa on hyvä olla piknikillä mukana. Pienet limsapullot ja esimerkiksi pillimehut ovat käteviä ottaa mukaan, mutta kotona voi tehdä etukäteen omaan pulloon esimerkiksi maistuvan mocktailin.

Lue myös: Saako grilliä ja pizzauunia käyttää puistossa?  Näin vastaa Helsingin kaupunki

Mitä Heinaro ajattelee noutoruoan tilaamisesta piknikille? Miten mintunlehdet kannattaa käsitellä? Katso koko haastattelu videolta!

Lisää aiheesta:

Kukkaseppele sopii niin juhannukseen, häihin kuin muihinkin kesän juhliin – asiantuntija antaa vinkitYhdeksän lapsen äidin välipalatarjoilu häkellyttääKun tarjoat juhlissa kahvia, pidä mielessä yksi tärkeä vinkkiOletko hoksannut? Näin kuivahtaneille ruisleiville kannattaa tehdä: "Maistuu erityisen aromikkaalta"Ruokatoimittaja paljastaa 8 luottomuonaa – näitä ammattilaisen pakastimesta löytyy aina: "Hyötyä kenelle tahansa"Pursuaako juhlapöytäsi taas herkkuja? Tässä oleellisimmat vinkit kodin ruokahävikin vähentämiseen
RuokaHuomenta SuomiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 09:43
    Uutisohjelmien aiheet

    Tiesitkö tätä karjalanpiirakoista?

  • Eilen14:32
    Viinit

    Tässä on "Alkon paras punaviini" – voittaja valittiin 250 pullon joukosta

  • Eilen07:55
    Ruokalähettipalvelut

    Jesse odotti Foodoran tilausta lähes kaksi tuntia – taustalta paljastui erikoinen toimintatapa: "Kusevat ravintoloiden muroihin"

  • to17:22
    Kasvikset

    Edullinen sesonkiherkku säilyy jääkaapissa jopa kuukausia: "Jos nyt ostaa, niin voi syödä jouluna"

  • to08:34
    Kananmuna

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa