Espoon 150 kilon kokaiinierä päätyi Suomeen vahingossa – vangitut miehet lähetettiin paikkaamaan mokaa, nyt etsinnässä seitsemän ulkomaalaista lisää

1:48

Espoosta joulukuussa takavarikoitu yli 150 kilon kokaiinierä ollut ollenkaan matkalla Suomen markkinoille, vaan päätyi Uudellemaalle vahingossa, Rikospaikka-ohjelma kertoi eilen.

Rikospaikan tietojen mukaan lasti oli määrä purkaa Rotterdamin satamassa Alankomaissa, mutta se päätyi Suomeen jonkun ”mokattua”.

Se, mihin kokaiini oli tosiasiassa matkalla ja kenen laskuun, ei ole selvinnyt. Lasti oli tulossa Brasiliasta.

Epäillyt lähetettiin korjaamaan tilanne

Poliisi uskoo, että nyt vangittuna olevat viisi epäiltyä oli lähetetty purkamaan lasti ja toimittamaan se oikealle taholle. Operaatio meni kuitenkin mönkään, ja poliisi sai haltuunsa sekä miehet että kokaiinin.

Rikospaikan tietojen mukaan seitsemän epäiltyä on yhä kateissa ulkomailla. Yhdenkään suomalaisen ei epäillä liittyvän juttuun.

Epäillyt ovat olleet erittäin vaitonaisia erityisesti siitä, kuka heidän toimeksiantajansa on.

Tänään poliisi tiedotti osallistuneensa muiden maiden viranomaisten kanssa etsintöihin ja kuulusteluihin esimerkiksi Ruotsissa ja Tanskassa.

– Esitutkinnassa yhteistyötä on tehty muun muassa Ruotsin, Tanskan, Alankomaiden lisäksi Europolin, Eurojustin ja Yhdysvaltain DEA:n kanssa, poliisi kertoi tiedotteessa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja