Enni Rukajärvi ja Rene Rinnekangas laskivat mitaleille X Gamesissa – "Ei saakeli, ei voisi paljon enempää kiero savolainen pyytää"

Lumilautailijat Rene Rinnekangas ja Enni Rukajärvi ovat yltäneet X Gamesin mitaleille Aspenissa Coloradossa. 19-vuotias iisalmelainen Rinnekangas otti hopeaa miesten slopestylessa ja kokenut Rukajärvi pronssia naisten slopestylessa.

X Gamesin ensikertalainen Rinnekangas sai hyvät pisteet jo ensimmäisestä laskustaan, mutta epäonnistui toisessaan. Hän teki parhaat pisteensä kolmannella eli viimeisellä laskullaan ja nousi neljänneltä sijalta kärkeen varsinkin viimeisen hyppyrin backside triplakorkki 1620:n voimin.

Rinnekangas piti nappilaskunsa turvin kärkisijaa kisan viimeisen laskijaan saakka, mutta Kanadan Mark McMorris meni viimeisellä laskullaan ohi kahden pisteen erolla. Pronssi meni Norjan Mons Roislandille.

–  Niin uskomattoman fiiliksissä. Ihan unelmien täyttymys, että ensin pääsee tänne, big airissa finaaliin ja siellä vitossija, sitten vielä slopen finaaliin pääsi ja slopessa kakkonen. Ei saakeli, ei voisi paljon enempää kiero savolainen pyytää. Ihan huippu fiilis, Rinnekangas hehkutti Lumilautaliiton tiedotteessa.

Rinnekangas kertoo heränneensä nuorempana aina katsomaan kisoja, ja ne ovat olleet hänen unelmissaan.

–  Nyt se on totta, niin ihan huippua.

Roope Tonteri oli miesten finaalissa kahdeksas. Hän ehti jo karsiutua jatkosta, mutta nousi finaaliin varasijalta Japanin Yuki Kadonon loukkaannuttua.

Rukajärvellä jäi hampaankoloon

Kaksinkertaiselle olympiamitalistille Rukajärvelle X Games -mitali on uran neljäs. Hän sai slopestylen pronssia myös vuosi sitten, lisäksi kuusamolaisella on kulta vuodelta 2011 ja hopea vuodelta 2012.

Rukajärvi teki parhaat pisteensä ensimmäisellä laskullaan. Voiton vei Uuden-Seelannin Zoi Sadowski-Synnott ja hopeaa otti Yhdysvaltojen Hailey Langland.

–  Oli hienoa päästä podiumille, mutta aika paljon jäi hampaankoloon. En saanut tehtyä ihan sitä laskua mitä piti. Varsinkin reileissä sipuli petti, niin se jäi harmittamaan. Olisi ollut kiva saada caballerial 900 tehtyä, mutta olisi vaan pitänyt ottaa enemmän vauhtia, Rukajärvi tuumi.

X Games on 1990-luvulta lähtien järjestetty extreme-urheilulajien tapahtuma. Lumilautailussa X Games kuluu arvostetuimpiin kilpailuihin.

Seuraavaksi Suomen lumilautailutähtien ohjelmassa ovat MM-kisat, jotka alkavat 1. helmikuuta Park Cityssä Utahissa.


Lue myös:

    Uusimmat