Mainos

"En kuvailisi itseäni kauniiksi, vaan lihavaksi" – 136-kiloinen Liza menetti hermonsa kehopositiivisuuteen

Liza Walter painaa lähes 136 kiloa. Hän muistuttaa, ettei hyväksyvää asennetta voi pakottaa kenellekään.

Liza Walter kertoo olevansa ylipainoinen – ja kuten niin monet muutkin, hän on kuullut painonsa vuoksi mollausta. Walter painaa lähes 136 kiloa. Nykyisin hän kuitenkin saa päivittäin kannustuksia, kuten "et ole lihava, olet kaunis ihminen sisältä ja ulkoa" ja "älä kutsu itseäsi lihavaksi, sinulla on kaunis sydän, ja vain sillä on väliä".

– Kaunis, kaunis, kaunis; ei se sana, jolla kuvailisin itseäni. Miten sitten kuvailisin itseäni? Lihavaksi, Walter kirjoittaa Yourtango.com-sivustolla.

Tekstissään Walter kritisoi kehopositiivisuusliikettä, jonka tarkoituksena on auttaa ihmisiä rakastamaan kehojaan sellaisina kuin ne ovat. Walterista tämä on ihailtavaa, mutta positiivisuuslauseet eivät kuitenkaan toimi häneen.

– ”Olemme kaikki kauniita, muodosta tai koosta viis”. Tuo, tuossa! Se, että sanot ”muodosta tai koosta viis” on kuin sanoisit ”Olet kaunis… Siitä huolimatta, että sinulla on ylimääräisiä rasvarullia, joka ympäröivät vatsaasi (ja joilla voisi luultavasti ruokkia Kiinan kaikki ihmiset)”, Walter kuvaa.

– Ymmärrän koko sydämestäni sen, että kehopositiivisuusliikkeelle omistautuneet ja muuten vain hyvät ystäväni yrittävät olla huomaavaisia sanoessaan näitä asioita. Mutta en minä halua sääliänne. Täytyy sanoa, että suurin osa kohteliaisuuksista, jotka saan, saavat oloni vain tuntumaan huonommalta – ja syylliseltä, Walter kuvaa.

– Tiedän, että olen lihava. Se ei ole paha sana. Se on adjektiivi. Olen lihava.

"Tulee olemaan päiviä, joina en hyväksy itseäni"

Walter kertoo, että häneltä vei vuosia ymmärtää, etteivät kaikki voi katsoa häntä tuntematta kuvotusta. Osa ihmisistä pitää häntä laiskana, itsekkäänä ja ällöttävänä.

– Tässä vaiheessa elämääni hyväksyn kehoni täysin, sellaisena, kuin se on. Kaikki (melkein) 136 kiloa kehoani, Walter kuvaa.

– Jonain päivänä saatan haluta laihduttaa, ja tuo päivä voi olla huomenna, tai kymmenen vuoden kuluttua. Kunnes tuo päivä tulee, olkaa hyvät ja lakatkaa syyllistämästä minua, älkää saako minua tuntemaan, että minun on pakko hyväksyä kehoni. Hyväksyn asiat omilla ehdoillani. Tulee olemaan päiviä, joina en hyväksy itseäni, ja se on ok. Tulee olemaan viikkoja, kun en hyväksy itseäni, ja sekin on ok.

Walter muistuttaa, ettei hyväksyvää asennetta voi pakottaa kenellekään.

– Kaikkien meidän elämissä tapahtuu nykypäivänä niin paljon. Meidän täytyy tukea toisiamme, kun sitä tarvitaan, mutta älkää teeskennelkö, että hyväksytte jotakin, jos ette hyväksy sitä. Me, Amerikan lihavat ihmiset, voimme tuntea sen… Huolimatta muodoistamme ja koostamme.


***

4:45

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.