Emily avautuu kohtaamastaan oksettavasta ilmiöstä kuntosalilla: "Uuvuttavaa todellisuutta, jonka naiset joutuvat kohtaamaan..."

0:45
Parhaita asioita maailmassa ovat oman lapsen syntymä, hääpäiväsi ja se, kun kerran menit salille, eikä mihinkään suosikkilaitteistasi ollut jonoa? Nämä asiat jokainen kuntosalilla käymiseen hurahtanut tunnistaa!

Emily joutuu kuntosalilla sietämään jatkuvasti miehiltä neuvoja ja asiatonta käytöstä. Emilyn mukaan ongelmana on miesten asenne ja ylimielisyys, joiden täytyy muuttua.

Emily Clarkson ei saa treenata viikkoakaan rauhassa. Kuntosalitreenejä harrastava Emily kertoo, että joutuu jatkuvasti liikuntasuoritustensa aikana sietämään miehiltä neuvoja, selittelyä ja suoranaisia iskuyrityksiä.

– Minulle vislaillaan, kun astun ovesta, miehet seisovat liian lähellä, kun kyykkään, ja joku yrittää aina selittää treeniliikkeitä minulle, vaikka osaan käyttää laitteita paremmin kuin useimmat miehet, Emily kuvailee The Sunissa.

Personal trainer urkki puhelinnumeron ehdotellakseen seksiä

Hän on kuullut muilta lukemattomia kauhutarinoita kuntosalitreenistä: esimerkiksi Emilyn ystävä sai viestin personal trainerilta, joka kaivoi numeron tietoonsa kuntosalin tietokannasta ehdotellakseen seksiä.

– Yksi kaverini kertoi tapauksesta, jossa häntä seurasi joogastudiolla mies, joka kommentoi hänen kehoaan ja notkeuttaan samalla, kun kaverini treenasi, Emily kuvailee.

"Tämä on uuvuttavaa todellisuutta"

Emilyn mukaan tarinoita on lukemattomia muitakin. Kun hän kertoi sosiaalisessa mediassa kirjoittavansa kuntosaleilla tapahtuvasta häirinnästä, hän sai välittömästi valtavasti viestejä.

Emily. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Moni nainen ei kerro kokemastaan edes henkilökunnalle.

– Tämä on uuvuttavaa todellisuutta, jonka naiset joutuvat kuntosaleilla kohtaamaan. Ihan sama, miten kykeneviä olemme, mitä yllämme on tai mitä salilla teemme, jokin treenaavassa naisessa saa miehen tuntemaan, että hänellä on oikeus sekaantua asiaan, Emily sanoo.

– Vaikka olen juossut kaksi maratonia viime vuonna ja vietän keskimäärin seitsemän tuntia viikossa treenaten, kun vedän lenkkitossut jalkaani, huomaan vastaanottavani pyytämättä neuvoja ja kommentteja näiltä miesselittäjiltä.

Pieni osa neuvoista on hyviä. Suurin osa ei.

– Suurin osa tulee ihmisiltä, jotka ovat täysin epäpäteviä neuvomaan minua.

"Muutoksen pitää tulla miehiltä"

Ongelman korjaamista on yritetty brittiläisen PureGym-ketjun kuntosaleilla esimerkiksi kuntosalilaitteita siirtämällä. Se kuitenkin vierittää ongelman ratkaisemisen naisten harteille.

– Muutoksen pitää tulla miehiltä. Ei ole pelkästään epäkäytännöllistä suunnitella uudelleen kokonaisia infrastruktuureja tämän ongelman vuoksi, mutta tämä on taas yksi elämänalue, jolla naisten täytyy tehdä muutoksia omaan käytökseensä suojatakseen itseään sekä kantaa vastuu asioista, joita muut heille tekevät, Emily sanoo.

Ongelmaa eivät ratkaise naisten kuntosalit tai kehotus käyttää "löysiä treenivaatteita". Ne vain sälyttävät miesten luoman ongelman naisten ratkaistavaksi.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Ongelmana on miesten asenne

Emilyn mukaan ongelmana on miesten asenne ja ylimielisyys, joiden täytyy muuttua.

– Pitkään miesten ajateltiin olevan se voimakas sukupuoli,  joka etsii ulkona ruokaa ja vääntää kättä karhujen kanssa, mutta eivät asia ole enää niin, Emily kuvailee.

– Hälyttävin viesti, jonka sain, sisälsi videon miehestä, joka masturboi eteläafrikkalaisella kuntosalilla kyykkäävän naisen vieressä. Ja jos tuo on toimintaa, jota nämä elättäjämme nykyisin harrastavat, niin väännän itse kättä omien karhujeni kanssa, kiitti vaan.

Lähteet: Thesun.co.uk


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja