Elokuvaohjaaja paljastaa: Näin selätin unettomuuden

Kaija Juurikkala 25:49

Studio55.fi-lähetyksessä vieraillut taiteilija ja elokuvaohjaaja Kaija Juurikkala kertoi, kuinka oppi pärjäämään unettomuuden kanssa.

Hiljattain Sielu ei nuku -nimisen kirjan kirjoittanut elokuvaohjaaja, -käsikirjoittaja ja taiteilija Kaija Juurikkala sanoo, että herkkien ihmisten tapaan hänkin oli taipuvainen valvomaan öisin. Hän alkoi kirjoittaa kirjaa aiheesta, ajateltuaan olevansa valvomisen mestari, kunnes kävi hassusti.

– En tiedä mitä tapahtui, mutta rupesinkin nukkumaan. Rentouduin niin paljon, kun maalaan niitä intuitiokuvia.

Juurikkala kertookin maalavansa intuition pohjalta sielun muotokuvia yleisön edessä. Muotokuvien maalaaminen on helpottanut nukkumista niin, että nykyään hän kertoo nukkuvansa jokseenkin normaalisti.

– Olin jo päättänyt, että no problem, pärjään valvomisen kanssa. Olin löytänyt siihen sellaisen asenteen, jolla se ei väsyttänyt.

– Vieläkin saattaa olla niin, että voin kattoa esimerkiksi kelloa, kun meillä on digikello, joka tunti. Ja silti aamulla nousta virkeänä ja tyytyväisenä. Opettelin olemaan sillä tavalla.

Juurikkalan mukaan asenne elämään onkin valtavan merkityksellistä. Hänelle erityisesti kiitoksen sanominen on tärkeää ja hän kertookin muistavansa kiittää myös yöllä herätessään.

Mikä sielu Juurikkalan mukaan on? Miten se eroaa ihmisen mielestä? Katso koko lähetys!

Lue myös:

    Uusimmat