Elokapina-mielenosoittajien lokakuinen kaasutus painaa nyt poliisin takaraivossa – ”Kunnes asia on ratkaistu, otetaan huomioon”

3:34
Katso video: Poliisi kommentoi Elokapinan mielenilmauksen siirtymistä Mannerheimintieltä Unioninkadulle Helsingissä.

Helsingin poliisi sanoo, että viime lokakuussa eskaloitunut Elokapinan mielenilmauksen lopettaminen vaikuttaa poliisin toimintaan vastaavissa tilanteissa tällä hetkellä.

Ympäristöliike Elokapina siirsi mielenosoituksensa pois Mannerheimintieltä Helsingissä iltakahdeksan jälkeen perjantaina. Mielenilmaus alkoi torstaina iltapäivällä, jatkui läpi yön ja jatkuu edelleen.

Syyksi mielenilmauksen jatkumiselle on kerrottu se, että mielenilmauksen vaatimuksiin ei ole saatu päättäjiltä riittäviä vastauksia. Nyt mielenilmaus jatkuu Kruununhaan kaupunginosassa Unioninkadulla.

– Poliisin näkökulmasta siirtymä meni rauhallisesti. Ei ole tullut tietoon oikeastaan minkäänlaisia häiriöitä sinä aikana, kun siirryttiin eduskunnalta tai Unioninkadulle, kertoo Helsingin poliisin komisario Jarmo Heinonen MTV:n Kymmenen uutisissa.

– Poliisin tehtävä on osaltaan turvata näitä mielenosoituksia. Se ei vielä aiheuttanut kohtuutonta häiriötä, kunnes paikalle alkoi kertyä vastamielenosoittajia, joka osaltaan aiheutti entistä enemmän häiriötä liikenteelle.

Kyseisessä tilanteessa poliisi päätti, että on syytä neuvotella mielenosoituksen järjestäjien kanssa mielenilmauksen siirtämisestä.

– Nyt olemme täällä Unioninkadulla ja voimme todeta, että lopputulos oli varsin onnellinen kaikkien kannalta, Heinonen sanoo.

Viime syksynä poliisi keskeytti Helsingin keskustassa Elokapinan mielenilmauksen tavalla, joka nousi isosti otsikoihin ja herätti kritiikkiä. Poliisi sumutti tuolloin kaasua tiellä istuneiden mielenosoittajien silmiin.

– Kyllä me aina tällainen kritiikki kuunnellaan vakavasti. Tuon tapauksen osalta on edelleen esitutkintaprosessi kesken. Siinä tutkitaan, ovatko käskyjä antanut poliisi ja paikalla toimineet poliisit syyllistyneet rikoksiin, komisario Heinonen sanoo.

– Kunnes tämä asia on ratkaistu, niin kyllähän tuo toisaalta on asia, joka näissä tällaisissa tilanteissa otetaan huomioon.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja