Ellen "huijasi" itsensä raskaaksi – uskoo aviomiehen kantavan kaunaa lapselle: "Hän ehdottomasti kohtelee tätä eri tavalla"

Äitiyden pilvilinnat ja todellisuus 8:11
Entä, jos odotettu vauva-arki onkin syvältä?

Ellen halusi kolmannen lapsen ja uskoi myös aviomiehensä oppivan rakastamaan vauvaa, jota tämä ei halunnut. Toisin kuitenkin kävi.

Ellen halusi kolme lasta. Hänen aviomiehensä, Tom, olisi tyytynyt kahteen.

– Hän ajatteli, että kolmas lapsi olisi liian suuri taloudellinen taakka, ja me kamppailimme jatkuvasti rahan kanssa, Ellen muistelee australialaisella 9Honey-sivustolla.

Ellen yritti sopeutua tilanteeseen, muttei kyennyt siihen. Hän oli jo 39-vuotias ja tiesi, että jos pari haluaa vielä yrittää lasta, sen pitäisi tapahtua pian.

"Huijasi" itsensä raskaaksi

– Tom tiesi, etten käytä ehkäisyä. Tiesin aina tarkkaan, milloin ovuloin, ja kerroin hänelle, koska on turvallista harrastaa seksiä, Ellen sanoo.

Huolimatta siitä, etteivät "varmat päivät" ole toimiva ehkäisymetodi, Ellen kuitenkin luotti kehoonsa. Mutta kun hän eräänä iltana tunsi ovulaationomaisia tuntemuksia ja Tom halusi seksiä, hän ei estänyt tätä.

– Tiedän, että olisi pitänyt, mutten kertonut hänelle, että ajattelin ovuloivani. Ja siten nuorin tyttäreni, Maya, sai alkunsa.

"Jollain oudolla tavalla hän nyt rankaisee tätä"

Aluksi Tom oli raskausuutisesta sokissa. Sokki vaihtui iloon, mutta myöhemmin Tomista tuli vihainen: hän pelkäsi taloudellisia vaikeuksia.

– Kerroin hänelle aina uudelleen, että hän rakastaisi uutta vauvaamme yhtä paljon kuin tämän siskoja. Uskoin todella niin, Ellen sanoo.

Ellenin unelma ei kuitenkaan toteutunut. Tom ei alusta saakka halunnut hoitaa vauvaa yhtä paljon kuin tämän siskoja.

– Luulen, että se johtuu siitä, ettei Tom alun alkujaankaan halunnut tyttöä ja jollain oudolla tavalla hän nyt rankaisee tätä. Tiedän, että Tom rakastaa tyttöä, mutta hän ehdottomasti kohtelee tätä eri tavalla.

"Sydämeni todella särkyi"

Maya on nyt 2-vuotias. Ellenin mukaan Tom ei vietä paljoa aikaa tämän kanssa, mutta antaa tytön siskoille runsaasti huomiota.

– Sydämeni todella särkyi, kun hän tuli takaisin työmatkalta ja antoi vanhemmille tytöilleni lahjat, mutta Mayalle ei mitään. Kun sanoin hänelle, että se oli ilkeää, hän meni kaapille ja kaivoi sieltä suklaan tytölle, Ellen kuvaa.

Vie toisia lapsiaan puistoon ja halailee heitä

Tom on myös vienyt Mayan hoitoon siksi aikaa, että voi viedä perheen vanhemmat lapset huvipuistoon. Ellenin mukaan Tom myös lukee toisille tytöille enemmän, käy heidän kanssaan puistossa ja halailee heitä.

– Hän tekee harvoin mitään näistä nuorimmaisemme kanssa.

Ellen toivoo, että asiat vielä muuttuisivat.

– Muuten tyttö kasvaa kantamaan kaunaa isälleen.

Onko sinulla kokemuksia suosimisesta? Kerro tarinasi:

Lue myös:

    Uusimmat