Jos kaloreiden laskeminen ei innosta, kokeile tätä menetelmää, jossa ruokamäärät lasketaan kourallisissa, Kunto Plus -lehti vinkkaa.
Mistä menetelmässä on kyse?
Tekisikö mieli lihapullia ja kastiketta, mutta et tohdi, ettei vain päivän kalorikiintiö humpsahda heti täyteen? Kouranmittaan perustuvassa laihdutusmenetelmässä kaikki ruuat ovat sallittuja – kuulostaako lupaavalta?
Menetelmän kehittänyt tanskalainen Suzy Wengels kyllästyi itse kieltoihin perustuviin laihdutuskuureihin, jotka päättyivät aina lopulta repsahdukseen ja epäonnistumiseen – ja taas uuteen yritykseen.
Wengels päätti unohtaa karppaukset, paastot ja kivikauden ruokavaliot ja kehittää oman konseptin, jonka hän nimesi Sense-menetelmäksi –  siinä kun kyse on kieltojen sijaan terveen järjen käytöstä. Hän itse on laihduttanut menetelmällään yli 40 kiloa, ja hänen laihdutusoppaansa ovat olleet Tanskassa supersuosittuja.
Näin se toimii
Wengelsin menetelmässä käytetään omia käsiä syötävien ruokamäärien mittaamiseen, jolloin annoskoot pysyvät järkevinä ja ruokavaliosta saadaan fiksussa suhteessa proteiinia, hiilihydraattia ja rasvaa. Näin myös olo pysyy kylläisenä ja energian kulutus käynnissä.
Jokainen päivän kolmesta pääateriasta sisältää kolme–neljä kourallista ruokaa ja kolme ruokalusikallista rasvaa. Lautasen sisältö näyttää silloin seuraavalta:
· 1–2 kourallista kasviksia (esimerkiksi 2 porkkanaa ja kourallinen salaattia) (100–250 g = 1/2 lautanen)
· 1 kourallinen proteiinia (esimerkiksi broilerinfilee tai muutama lihapulla) (Noin 100–200 g)
