Eeli Tolvanen omaksui Kanadan kaadossa uuden roolin – ”Aika paljon huutelua koko ajan”

Eeli Tolvanen kertoo eriskummallisen 1-1-tasoitusmaalin vapauttaneen häneltä maalinteon tuskaa, vaikka tärkeä osuma Kanadaa vastaan merkittiinkin Aleksi Heponiemen nimiin.

Nuorten Leijonien MM-turnaus jatkuu välieriin Sveitsiä vastaan upealla 2-1-jatkoaikavoitolla.

Kovin odotuksin turnaukseen tullut Tolvanen on edelleen ilman maalia, mutta Kanadaa vastaan Nashvillen pelaajan sohaisu upposi monen pompun kautta maaliin Heponiemen luistimesta vain 47 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Tolvanen nauraa kysymykselle: uskotko kohtaloon?

– No kai se on pakko, Tolvanen nauraa.

– Kyllä minulla oli sellainen fiilis, että tänään yksi menee – tai ainakin yksi piste tulee – mutta Heponiemi nyt pölli sen multa.

Kanadalaiset kuumenivat ja lopulta halli hiljeni

Suomi oli yllättäen ottelussa hallitseva osapuoli, mutta onni ei näyttänyt olevan Nuorten Leijonien puolella.

– Meillä oli paikkoja tokassa erässä. Siinä oli tyhjää maalia ja itsellä läpiajoa, tolppaa sun muuta. Jaksoimme tehdä duunia, ja kolmannessa saimme aika hyvän pompun siihen loppuun, Tolvanen kertoo päätösminuutin tasoitusmaalista.

Osuma sytytti tunnelmat vaihtopenkillä, ja lopulta jatkoajalla Toni Utunen sivalsi 2-1-voittomaalin Kanadan maalin yläkulmaan. Ennen omaa onnistumistaan Tolvasella oli vielä maalittomuus mielessä, vaikka hän olikin omaksunut tärkeämmän roolin joukkueen auttamisessa.

– Helpotti se. Kyllä siinä oli mietteet, että viime vuonna hävisimme tämän saman pelin rankkareilla. Ja muutenkin, etteivät pelit loppuneet.

– Siellä oli aika paljon huutelua meidän välillämme koko ajan, niin mun mielestäni oli hyvä, että saimme näytettyä niille ja hallin hiljaiseksi. Se oli minun mielestäni aika iso juttu.

– Kyllä minulla oli sellainen luottavainen fiilis, ja puhuimme nyt, että pelataan joukkueelle tästä eteenpäin. Se on ihan sama, kuka ne maalit tekee. Itsekin yritän, jos ei hyökkäysalueella saa (tulosta), niin yrittää vaikka taklata niiden pakkeja ja kuumentaa hyökkääjiä, Tolvanen kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat