Nuorten Leijonien sankari on ratkaissut pelin tiukassa paikassa aikaisemminkin: ”Hän on isojen pelien mies”

Toni Utunen tekee harvemmin maaleja, mutta keskiviikkona Vancouverissa puolustaja iski Nuorten Leijonien 2-1-voittomaalin jatkoajalla Kanadaa vastaan. Joukkuekaveria Rasmus Kuparia nauratti, että Utunen teki kauden ensimmäisen maalinsa kovassa paikassa. Kerta ei ole ensimmäinen.

– Heh, aika hyvään paikkaan otti tuon kauden avausmaalinsa. Minulla on muistikuva, että U18-kisoissa vastassa oli Venäjä, peli meni myös jatkoajalle ja Utunen ratkaisi. Hän on isojen pelien mies, Kupari sanoi MTV Urheilulle.

Kupari muistaa oikein, sillä Utunen ratkaisi Suomi-Venäjä välierän niin ikään jatkoajalla alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa vuonna 2017. Suomi eteni finaaliin, jossa Yhdysvallat kuitenkin vei maailmanmestaruuden.

Kärppien nuoren hyökkääjän mukaan Kanadan kaatanut Utunen on onnistunut myös käynnissä olevissa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa erittäin mallikkaasti.

– Hän on pelannut todella hyvin ja parantanut koko ajan. Todella miehekäs esitys, Kupari kiitteli Utusen suorituksia

LUE MYÖS: Nuorten Leijonien sankari teki jotain, mistä koko joukkue unelmoi – "Se oli aika pysäyttävä hetki"

Suomi sai lopussa onnekkaan tasoituksen, kun kiekko kimposi lopulta Aleksi Heponiemestä maaliin. Kupari painottaa, että hyvä joukkue ansaitsee onnensa.

– Pelasimme hyvin joukkueena ja tältä se näyttää. Meillä oli useita maalipaikkoja ratkaista ottelu jo aiemmin, mutta Kanadan maalivahti oli erinomainen. Saimme kolmannen erän lopulla onnekkaan maalin, mutta hyvillä joukkueilla on onnekkaita pomppuja.

"Yksi isoimmista peleistä koko uran aikana"

Kärpissä pelaava Los Angeles Kingsin ykköskierroksen varaus Kupari voitti viime vuonna Suomen mestaruuden. Kanada-voiton hän rankkaa yhdeksi uransa komeimmista hetkistä.

– Yksi lisäys hienoimpiin hetkiin ja peleihin uran aikana. Täysi Rogers-areena täällä ja kaikki kannustavat Kanadaa. Kanada oli turnauksen ennakkosuosikki, me tulemme lopussa tasoihin ja hiljennämme jatkoajalla. Aivan huikea fiilis.

Kupari painotti ottelun olleen todella tasokas.

– Erittäin hienoa oli pelata tässä ottelussa. Molemmat pelasivat aika lailla parhaalla tasollaan ja pistivät kaiken likoon. Voi sanoa, että varmasti yksi isoimmista peleistä koko uran aikana.

Perjantaina välieräottelussa Suomen vastustajaksi tulee Sveitsi, joka kaatoi Ruotsin 2-0.

– Meidän oltava Sveitsiä vastaan kovassa iskussa. Se on kova joukkue, Kupari päätti.

Lue myös:

    Uusimmat