Edmonton-tähti toisti Esa Tikkasen tempun

Leon Draisaitl iski Jesse Puljujärven syötöstä Edmonton Oilersin voittomaalin Toronto Maple Leafsin kaaduttua lukemin 3–1. Samalla saksalainen hyökkääjätähti ylsi komeaan kerhoon.

Draisaitl nousi nimittäin todellisten legendojen Esa Tikkasen ja Mark Messierin rinnalla voittomaalien lukumäärässä NHL:ssä 25 vuoden iän kohdalla. Tilaston nosti Twitterissä esiin TSN:n StatsCentre.

Myös Tikkanen ja Messier olivat tehneet 25 voittomaalia Oilers-paidassa alle 26-vuotiaina. Draisaitl on nyt iskenyt Tikkasen ja Messierin kanssa viidenneksi eniten voittomaaleja Oilers-historiana alle 26 vuoden iässä.

Saman seuratilaston kärjessä on Wayne Gretzky 58 voittomaalillaan alle 26-vuotiaana. Jari Kurri on tilaston kolmantena 35 voittohäkillä ja Edmontonin nykyinen supertähti Connor McDavid neljäntenä 34 voittomaalilla.

McDavidilla on ikää 24 vuotta, joten kanadalainen pystyy yhä kohentelemaan tässäkin tilastossa asemiaan.

Puljujärvelle NHL-kauden avauspiste

Draisaitl teki viime yönä Suomen aikaa Edmontonin 2–0-voittomaalin Torontoa vastaan ylivoimalla. Kolmannessa erässä syntyneen osuman syöttänyt Jesse Puljujärvi nappasi kauden ensimmäisen tehopisteensä.

Draisaitlille osuma oli puolestaan NHL-kauden ensimmäinen. Hän on nyt summannut sesongin viiteen otteluun pisteet 1+5=6.

Koko NHL-urallaan Draisaitlin saldo on 427 ottelussa 428 (169+259) pistettä.

Lue myös:

    Uusimmat