Daniel Ricciardon siirron taustalla avaintekijän lähtö tiimistä – Red Bull ehti jo tehdä uusia järjestelyitä aussikuskin hyväksi

Viime kauden lopussa yllätyssiirron Red Bullilta Renault’n F1-tiimiin tehnyt Daniel Ricciardo teki päätöksen lähdöstään sen jälkeen, kun luottomies Simon Rennie oli tehnyt ratkaisun siirtyä organisaatiossa muihin tehtäviin.

Ricciardo paljastaa tarttuneensa Renault’n kaksivuotiseen sopimukseen kuultuaan, että hänen pitkäaikainen kisainsinöörinsä Rennie haluaa jatkossa matkustaa vähemmän ja siirtyy sen takia Red Bullilla tehdasrooliin.

– Syitä oli monia, mutta Simonin menettäminen (oli yksi niistä). Tiesin, ettei hän jatka insinöörinä tänä vuonna, ja jos olisin jatkanut Red Bullilla ja minulla oli ollut hyvä suhde hänen kanssaan ja osa asioista oli vähän tuntemattomia, Ricciardo pyöritteli Autosportin mukaan.

Red Bull ehti jo nimittää Ricciardon entisen F3-kisainsinöörin Mike Luggin Rennien tilalle, mutta australialainen päätti silti lähteä. Myös epävarmuus uusista Hondan moottoreista painoi kuljettajaa.

– Kuten olin sanonut, näitä pieniä asioita oli paljon ja ne kasaantuivat. En halua sanoa, että ne olivat huolia, mutta ainakin tuntemattomia asioita. ”Huoli” olisi ehkä vähän epäkunnioittavaa, Ricciardo sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat