Kimi Räikkösen tähtäin loppukaudelle selvillä: vahvistunut Alfa Romeo iskee kunnianhimoisen tehtävän kimppuun

Ennen kesätaukoa ajetuissa kisoissa pienen alamäkensä selättänyt Alfa Romeo ottaa F1-kauden loppupuoliskolla MM-sarjassa nelosena olevan McLarenin mittatikukseen, sanoo Kimi Räikkösen tallipomo Frederic Vasseur.

Räikkönen olisi ilman Saksan GP:n rangaistustaan päättänyt kesäjakson viiteen peräkkäiseen pistesijaan. Tauon aloittaneesta Unkarin kisasta tuli komea seitsemäs sija Mercedeksen Valtteri Bottaksen edellä.

Valmistajien MM-sarjassa Alfa Romeo on nyt seitsemäntenä. Ylempänä Renault on vain seitsemän pisteen päässä, Toro Rosso 11 pistettä edellä, mutta McLaren on jo omassa kastissaan 50 pinnaa karussa.

Tallipäällikkö Frederic Vasseur kuitenkin toivoo, että McLarenit olisivat loppukaudesta haastettavissa.

– Tasaisuus on tärkeää keskipakassa. McLaren on aina sitä, mutta toivon, että pystymme taistelemaan McLarenia vastaan kauden toisella jaksolla, Vasseur kommentoi Motorsport.comille.

– Meidän täytyy olla tasaisia. Meidän pitää saada autot pisteille joka ikinen viikonloppu, ja yrittää tehdä se kahdella autolla.

Jälkimmäinen kommentti on selvä viesti toisen kuljettajan Antonio Giovinazzin suuntaan. 25-vuotias italialainen on päässyt pisteille vain kerran ensimmäisellä kokonaisella F1-kaudellaan.

Ennen kesän romahdusta Alfa Romeo oli pelkästään Räikkösen hankkimillakin pisteillä kiinni jopa MM-sarjan nelossijassa. Sitten koitti jyrkkä alamäki, kun talli jäi pisteittä Espanjassa, Monacossa ja Kanadassa.

– Voimme olla optimistisia. Jos vertaa Barcelonaan, olemme kaukana siitä, ja olemme kehittyneet tasaisesti siitä vaiheesta kautta. Teemme kovasti töitä tuodaksemme päivityksiä, ja meidän täytyy pitää sama kurssi kauden loppuun asti, Vasseur toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat