Cristiano Ronaldon juhlamaali ei Manchester Unitedia lämmittänyt – karmea kierre päällä

Kotijoukkue Arsenal voitti Manchester Unitedin jalkapallon Englannin Valioliigassa 3–1 ja nousi sarjataulukossa ainakin hetkellisesti neljänneksi. Unitedille tappio oli kitkerä, sillä joukkueen ero Arsenaliin ja samalla Mestarien liigan ovet avaavaan nelossijaan on jo kuusi pistettä. Lisäksi manchesteriläisillä on Arsenalia ottelu enemmän tilillään.

Tottenham saattaa tosin kuitata nelossijan itselleen myöhemmin tänään, kun se kohtaa iltapelissä vieraissa Brentfordin. Tottenham on Arsenalia kolme pistettä perässä.

Unitedin puolustus hölmöili heti pelin alussa, ja Arsenalin Bukayo Saka pääsi laukomaan. David de Gea venyi torjuntaan, mutta Nuno Tavares pani irtopallon sisään. Runsaan puolen tunnin kohdalla Saka laukoi Arsenalin rangaistuspotkusta 2–0-johtoon.

Kaksi minuuttia myöhemmin Cristiano Ronaldo jatkoi Nemanja Maticin keskityksen jalallaan maaliin. Osuma oli portugalilaistähdelle Valioliigassa uran sadas.

United tuli toiselle puoliajalla vahvalla ilmeellä, mutta tasoitusta se ei saanut aikaan. Bruno Fernandesilla oli loistopaikka tasoittaa, mutta hän laukoi pallon rangaistuspotkusta tolpan kautta ohi. United sai ottelussa pallon kahdella muullakin kerralla maalikehikoihin.

Arsenalille lisäosumien teko sen sijaan maistui, kun Granit Xhaka tykitti todella kaukaa ottelun loppunumerot 70. minuutilla.

United on voittanut kaikki kilpailut mukaan lukien kymmenestä viime pelistään vain kaksi.

Valioliigassa pelataan myöhemmin tänään ottelut Leicester–Aston Villa, Manchester City–Watford, Norwich–Newcastle ja Brentford–Tottenham.