Autoilija kaahasi Kangasalla päiväkodin ja koulujen luona ja ajoi kevyenliikenteen väylällä – poliisi kaipaa vaarassa olleiden havaintoja

Poliisi kaipaa silminnäkijähavaintoja autoilijasta, joka kaahaili kovaa vauhtia koulun ja päiväkodin lähellä Kangasalla Pirkanmaalla eilen. Poliisi kertoo asiasta tiedotteessa.

Poliisi sai eilen iltapäivällä ilmoituksen mahdollisesta ojaanajosta Kangasalla. Partion mennessä tapahtumapaikalle ajoneuvo oli jo poistunut, mutta paikalla oli kaahailujälkiä.

Hetken päästä tulleen ilmoituksen mukaan ajoneuvo oli Kangasalan keskustan alueella. Poliisipartio havaitsi kyseisen sinisen Toyota-merkkisen henkilöauton Kangasalan S-Marketin pihassa. 

Kuljettaja lähti poliisit nähtyään ajamaan kovalla vauhdilla läheiselle Riihitielle. Sieltä ajoneuvo kääntyi takaisin, ajoi Kaarina Maunun tyttärentielle, josta se jatkoi matkaa poliisin mukaan jo todella kovalla vauhdilla Finnentielle ja edelleen kohti Kangasalan keskustaa. Tapahtuma-alueella on nopeusrajoituksena pääosin 40 kilometriä tunnissa. 

Auto oli poliisipartion mukaan ajanut myös kevyenliikenteen väylällä ja siitä Maijantie 4 pysäköintialueelle. Kuljettaja pyrki pakenemaan poliisia myös jalkaisin, mutta poliisit tavoittivat hänet lyhyen juoksun jälkeen. Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja rattijuopumuksesta. 

Takaa-ajo tapahtui noin kello 14.30 iltapäivällä eilen. Auto kaahasi poliisin mukaan muun muassa päiväkodin, lukion, yläasteen ja ammattikoulun läheisyydessä. Poliisipartio havaitsi tapahtuma-aikaan liikkeellä olevan paljon koululaisia ja opiskelijoita. Jalankulkijoina oli myös iäkkäämpiä ihmisiä.

Konkreettisessa vaarassa olleita pyydetään ottamaan yhteyttä 

Poliisi toteaa, että kuski on vaarantanut ajolla useiden ihmisten turvallisuuden. Poliisilla ei ole kuitenkaan tiedossaan ihmisiä, jotka olisivat olleet tilanteessa konkreettisessa vaarassa. 

Konkreettisessa vaarassa olleita ja ihmisiä, joilla on tapahtumasta omakohtaisia havaintoja, pyydetään olemaan yhteydessä Kangasalan poliisin tutkintaan, numeroon 0295 445 889 (virka-aikana) tai sähköpostilla tutkinta.kangasala@poliisi.fi. 

Lue myös:

    Uusimmat