Mainos

Australiassa kampanjoidaan sukupuolittuneita lelulahjoja vastaan – "Osta pojalle Barbie"

Australiassa vanhempia kehotetaan ostamaan ”pojalle Barbie-nukke” tänä jouluna ja samalla ottamaan osaa sukupuolettomaan jouluun.

Valtakunnallinen koulutusalan julkaisija The Good Education Group on lähtenyt viimeisimpänä mukaan liikkeeseen, joka taistelee sukupuolitettuja leluja ja lahjoja vastaan. Asiasta kertoo sanomalehti The Herald Sun verkkosivuillaan. 

Koulutusjärjestön toimitusjohtaja Chris Lesterin mukaan kampanjan tarkoituksen on rohkaista vanhempia valitsemaan sukupuolineutraaleja joululahjoja lapsilleen. Hänen mukaansa sen ei kuitenkaan välttämättä tarvitse tarkoittaa sitä, että tytölle olisi pakko ostaa esimerkiksi leikkipyssyja. Sen sijaan lahja voi olla vaikka ohjelmointiin innostava väline.

No Gender Decemberin eli sukupuolettoman joulukuu -kampanjan järjestäjien mukaan esimerkiksi tieteen, teknologian ja matematiikkaan alojen työvoima on miesvoittoista ja harva nainen pyrkii näiden alojen alojen töihin. Kampanjan edustajien mukaan tämä sukupuolijaottelu näkyy myös lelukaupoissa, joissa tyttöjen ja poikien lelut on aseteltu omille osastoilleen.

No Gender Decemberiä on järjestetty Australiassa vuodesta 2014 lähtien. Kampanja on saanut paljon kannatusta, mutta on myös niitä, joiden mielestä kyseessä on turha hössötys.

Esimerkiksi maan entinen pääministeri Tony Abbot sanoi kampanjan alkaessa, että hän haluaa poikien olevan poikia ja tyttöjen tyttöjä.

– En oikeastaan usko tämänkaltaiseen poliittiseen korrektiuteen, hän sanoi,

– Annetaan vanhempien päättää, mikä on heidän lapsilleen parasta. 

Australiassa esimerkiksi lelukauppaketju Target on jo luopunut lelujen lajittelusta poikien ja tyttöjen osastoille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.