Australialainen poliisilaitos otti kantaa yleiseen ohitusmyyttiin – mielipiteet jakautuivat Twitterissä: "Ei tämä mitään rakettiedettä ole"

Australialainen Cranbrookin poliisilaitos muistuttaa, ettei ohitustilanteessa saa ajaa ylinopeutta. Viranomaiset huomauttivat asiasta lauantaina Twitterissä ja Facebookissa, kertoo muun muassa Daily Mail. 

Cranbrookin kaupungin poliisilaitos Länsi-Australiassa on herättänyt keskustelua motoristien parissa. Osa uskoo vakaasti, että ohitustilanteissa saa ajaa ylinopeutta, mutta oikeasti se on lainvastaista.

Poliisi muistutti asiasta Twitter- ja Facebook-tileillään 2. maaliskuuta. Julkaisussa oli kuva odottavasta poliisin partioautosta, jossa oli nopeusvalvontakamera.

Kuvan yhteyteen on kirjoitettu:

– Ihmiset luulevat, että on ok kiihdyttää ohituskaistalla. Refleksisi, pysähtymisnopeutesi tai autosi turvallisuus eivät muutu mitenkään, vaikka ajaisit vasemman sijaan oikealla kaistalla. Jos kiihdytät, olet vapaata riistaa, riippumatta siitä, millä kaistalla olet.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Poliisin muistutus jakaa mielipiteet

Julkaisu on herättänyt vilkasta keskustelua. Toisten kuljettajien mielestä nopeusrajoitus ei päde ohitettaessa.

– Minä kiihdytän turvallisuuteni vuoksi, kun tulee ohitustilanne. Silloin pitää olla nopea, eräs kommentoi.

Toinen mies oli samaa mieltä.

– Turvallisuus ensin. Aion jatkossakin kiihdyttää sille nopeudelle, jonka katson välttämättömäksi, jotta ohittaminen on turvallista. Tällä halutaan yksinkertaisesti vain kerätä rahaa.

Joidenkin mielestä laissa on järkeä.

– Nopeusrajoitus on maksimi. Jos et pääse toisen auton ohi ajamalla rajoitusten mukaan, älä ohita ollenkaan.

– Ei tämä, kuulkaas, mitään rakettiedettä ole, kommentoi toinen.

Eräs kuski kertoi joutuneensa rattiraivon kohteeksi monta kertaa, kun toiset autoilijat ajoivat melkein kiinni hänen takapuskurissaan ja osoittivat mieltään, kun hän ei kiihdyttänyt ohittaessaan hitaampia ajoneuvoja vaan pysytteli nopeusrajoituksissa.

Onnistunut ohitus on kahden kauppa, joten lue, miten ohitettava voi auttaa ohitustilannetta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja