Astetta helpompi joulu – tiesitkö, että joulukuusen voi tilata myös netistä?

Jos kuusen hankinta tuottaa päänvaivaa, kokeile tätä! Nettijoulukuusikaupat lupaavat nimittäin toimittaa kuusen kotiovelle, ja jopa hävittää sen joulun jälkeen.

Joulukuusen hankkiminen voi olla vaivalloista, varsinkin jos käytössäsi ei ole autoa ja kuusikauppa sijaitsee kaukana kotoa. Joulukuusen hankinnasta ei kannata ottaa turhaa stressiä, sillä kuusen voi tilata myös netistä.

Viime vuosina suosioon nousseet nettijoulukuusikaupat tarjoavat pientä helpotusta joulun kiireisiin. Nettikauppojen toimitusalueet kattavat lähes koko Suomen.

Kuusi omien mieltymysten mukaan

Asiakas voi valita joulukuusen omien mieltymysten mukaan aina puulajista kuusen kokoon saakka. Useat nettijoulukuusikaupat tarjoavat kuusen kotiinkuljetuksen lisäksi monenlaisia lisäpalveluita aina koristelusta kuusen hävittämiseen saakka.

Kuusikotiin-yrityksen omistaja Janne Sampalahti kertoo nettijoulukuusikaupan suosion kasvaneen merkittävästi viime vuosina. Nettikuusikaupan suosioon vaikuttavat kuitenkin kuusenhakuun liittyvät perinteet, joita ei lähdetä helposti muuttamaan. 

Joulukuusia tarjoavan Joulu Kotiin -palvelun Vili Auvinen Auvco Oy:stä puolestaan kertoo nettikuusikaupan kulkeneen viime vuosina paljon puskaradion kautta. Myös sosiaalinen media on tehnyt tehtävänsä. 

– Ollaan huomattu sellainen ilmiö, että usein tilauksia tulee joltain tietyltä kadulta paljon. Tämä on selittynyt sillä, että ihmiset ovat kertoneet palvelusta ystävilleen ja naapureilleen, Auvinen toteaa.

Tänä vuonna nettikuusikaupan uskotaankin kasvavan edellisvuosista. 

Nettikuusikaupan etuna vaivattomuus

Ensituntumalta voisi luulla, että kuusten nettitilauksia suosivat kiireiset lapsiperheet, mutta Sampalahden mukaan tilaajat profiloituvat hieman vanhempaan väestöön.

– Yllättäen tyypillinen tilaaja on iältään 40–70 vuotias. Kuvittelimme nettitilausta kehitellessä, että nuoremmat innostuisivat enemmän tällaisesta palvelusta, Sampalahti kertoo. 

Kotiinkuljetuksen etuna on vaivattomuus, jota peräänkuuluttavat erityisesti hieman vanhemmat joulunviettäjät. 

– Ei tarvitse miettiä minä päivänä pääsee kuusikaupoille, millä kuusen kuljettaa, missä on sopivan kokoinen ja hintainen kuusi, miten sen saa jalkaan, omistaako sahaa, luettelee Auvinen.

Hän kertoo heidän yrityksensä palveluja käyttävän kaikenikäiset ihmiset lapsiperheellisistä vanhuksiin. 

Tilaa mieluusti ajoissa

Nettikuusikaupoille voi ryhtyä vaikka saman tien, sillä verkkokaupat palvelevat ympäri vuorokauden. 

– Meiltä asiakkaat tilaavat kuusia jo marraskuussa, jolloin merkkaamme nimikyltillä kuusen ja kaadamme sen aikaisintaan toimitusta edeltävänä päivänä, Sampalahti kertoo.

Nettikuusikaupoille kannattaakin ryhtyä ajoissa, jolloin joulunajan muihin puuhiin jää enemmän aikaa. Auvinen kertoo joulukuusikaupan käyvän nyt vilkkaimmillaan, ja monet ovat tilanneet kuusen valmiiksi jo edellisvuonna. 

– Joulukuusia on tilattu meiltä jo syyskuun loppupuolelta alkaen. Yleensä kuusemme ovat aika vähissä noin viikko ennen joulua, Auvinen kertoo. 

Joulukuusen tilaamista ei siis kannata jättää aivan viime tippaan, jos joulukuusen saannin haluaa varmistaa. 

Kuusen voi tilata turvallisin mielin

Tilaaminen voi herättää tilausta harkitseville monia kysymyksiä. Nettijoulukuusia tilattaessa moni varmasti pohtii, saako kuusen vaihtaa tai palauttaa, jos se ei vastaa omia mieltymyksiä.

Useat yritykset kertovat pitävänsä kotiinkuljetuksissa mukanaan varakuusia, joista asiakas voi valita omaa silmää paremmin miellyttävämmän yksilön.

Varakuusiin joudutaan Sampalahden mukaan turvautumaan kuitenkin äärimmäisen harvoin.

– Varapuu otetaan yleensä siinä kohtaa esille, kun nuori asiakas on tilannut vanhasta tukkipuusta katkaistun latvakuusen, eikä ole oikein ymmärtänyt minkälainen ulkonäkö on latvakuusella, Sampalahti toteaa.

– Tilauksen voi myös perua toimituksen yhteydessä, jos kuusi ei miellytä. Näin ei ole kyllä ikinä vielä käynyt, Auvinen kertoo. 

Joulukuusen voi hankkia netistä turvallisin mielin, sillä yritykset lupaavat vaihtaa kuusen uuteen, jos kuusen laadussa ilmenee jotain vikaa.

Kuusen kotiinkuljetuksia tarjoavia yrityksiä ovat muun muassa:

Kuusikotiin.fi
Toimitusalue: Turku, Raisio, Naantali, Kaarina, Lieto, Rusko, Masku, Nousiainen.

Joulukotiin.fi
Toimitusalue: Toimitusalue: Helsinki, Espoo, Vantaa, Kirkkonummi, Karkkila, Vihti, Loppi, Forssa ja Nummi-Pusula.

Joulupuu.net
Toimitusalue: ei mainittu

Kuusetkotiin.fi
Toimitusalue: Helsinki-Hämeenlinna-akseli, Espoo, Vantaa, Järvenpää, Kerava, Lohja, Forssa 

Joulukuusi.net
Toimitusalue: Kotka-Hamina-Virolahti -alue

Joulukuusiovelle.com
Toimitusalue: Helsinki, Espoo, Vantaa

Onnikuusi.fi
Toimitusalue: Pääkaupunkiseutu

Joulukuusikotiin.fi
Toimitusalue: Oulun seutu 

Mitä pikkujouluissa tapahtuu? Katso videolta lasten parhaimmat arvaukset:

Lue myös:

    Uusimmat