Mainos

Ässien uusin hankinta mukana – Pelicansilla pahoja poissaoloja

8:24

Uusi SM-liigaviikko alkaa keskiviikkona, kun kotoisessamme sarjassa pelataan viisi ottelua. MTV Sport nostaa kolme ottelua, joita kannattaa seurata tarkasti.

Ässät-Pelicans

Ässien alkukausi on ollut katastrofaalisen heikko. Porilaiset eivät ole voittaneet yhdeksässä pelaamassaan ottelussa kertaakaan varsinaisella peliajalla.

Ässät tulee illan otteluun rökäletappio niskassaan, kun se hävisi viime viikon lauantaina Oulun Kärpille peräti lukemin 2-7.

Ässien ongelmat ovat joka puolella kaukaloa. Viisikkopelaaminen on sekavaa, eikä se ole tukenut pelaajien vahvuuksia. Ässät on päästänyt sarjassa toiseksi eniten maaleja ja vastaavasti tehnyt vähiten.

Ässät tiedotti maanantaina uudesta pelaajahankinnasta, kun 36-vuotias puolustaja Jyri Marttinen palaa seuraan. Kokenut puolustaja on kaukalossa jo tämän illan ottelussa.

Ässät saa kokoonpanoonsa takaisin Peter Tiivolan sekä Mikko Salmion.

Pelicans puolestaan tulee illan otteluun 4-5-tappio allaan. Lahtelaiset johtivat viime viikon lauantaista ottelua Ilvestä vastaan kahdesti kolmannessa erässä, mutta eivät pystyneet varmistamaan voittoa itselleen.

Pelicansin koko viime viikko oli murheellinen, sillä se hävisi viikon jokaisen ottelunsa.

Pelicansia ovat johtaneet Hynek Zohorna, Jesse Mankinen ja kapteeni Hannes Björninen, jotka ovat olleet hyvässä vireessä edellisissä otteluissa.

Lauantainen ottelu toi kuitenkin jobinpostia, sillä ruotsalaispuolustaja Henrik Nilsson loukkasi polvensa ja on arviolta sivussa 6-8 viikkoa. Myös Mikko Kousa on sivussa kokoonpanosta, sillä hän kärsii neljän ottelun pelikieltoa. Nico Manelius puolestaan loukkaantui Peliittojen matkassa ja hänen kautensa on todennäköisesti ohi.

Pelicansin kokoonpanoon nousevat Jesse Ahonen sekä 19-vuotias puolustaja Santtu Kinnunen, jolle illan ottelun on liigauran ensimmäinen.

KalPa-SaiPa

KalPan alkukausi on ollut varsin hyvä tuloksellisesti, sillä kuopiolaiset ovat ennen illan kierrosta sarjassa kolmantena.

KalPa tulee illan otteluun murskatappio niskassaan, sillä HPK nuiji viime viikon lauantaina kuopiolaiset jään rakoon 1-5-lukemin.

Tappiosta huolimatta KalPan pelaaminen on tuottanut voittoja, vaikka viisikkopelaamisessa on ollut ongelmia. Kuopiolaisilla on ollut myös runsaasti loukkaantumisia, joten kokoonpano on ollut varsin kapea ja siten vaikuttanut pelaamiseen.

Uusi poissaolija on Frank Gymer, joka kärsii kahden ottelun pelikieltoa. Illan ottelusta on sivussa myös Henri Knuutinen. KalPa saa kuitenkin takaisin kokoonpanoonsa Topi Piipposen, jolla ottelu on kauden ensimmäinen.

Jos KalPan alkukausi on ollut tulosten valossa hyvä, sitä se on ollut myös SaiPalla. SaiPa on ennen illan kierrosta sarjassa viidentenä.

SaiPa lähtee illan otteluun allaan 1-0-voitto Lukosta. Lukkoa vastaan SaiPalle voiton ratkaisi maalivahti Frans Tuohimaa sekä lappeenrantalaisten tiivis ja uhrautuva puolustuspelaaminen.

KalPan tapaan SaiPakin on kärsinyt runsaista poissaolijoista, joka on vaikuttanut joukkueen pelaamiseen. Vaikka voittoja onkin kertynyt, on SaiPalla silti runsaasti vielä tekemistä viisikkopelaamisessa.

SaiPa tiedotti keskiviikkona hankkineensa kiekollisen puolustajan Brenden Kichtonin, mutta hän ei ole vielä kokoonpanossa mukana. Sen sijaan Anssi Löfman palaa kokoonpanoon.

Ilves-Jukurit

Tampereen Ilves on ollut alkukauden piristysruiske. Se pelaa energistä, raikasta ja ennakkoluulotonta jääkiekkoa.

Joukkueen nuorisokaarti on ottanut askeleita eteenpäin, mikä on siivittänyt sen hienoihin tuloksiin alkukaudesta.

Ilves onkin sarjassa neljäntenä ennen illan kierrosta. Se tulee illan otteluun kolmen ottelun voittoputkessa.

Seuraavat viikot kuitenkin näyttävät, mikä joukkue Ilves todellisuudessa on, sillä joukkueen kapteeni Eemeli Suomi loukkaantui edellisessä ottelussa Pelicansia vastaan. Suomi on arviolta kuukauden sivussa.

Ilves saa kuitenkin kokoonpanoonsa takaisin Panu Miehon.

Jukurien alkukausi on ollut positiivinen. Mikkeliläiset ovat ennen illan kierrosta sarjassa kahdeksantena ja se tulee illan otteluun 5-2-voitto takataskussaan.

Jukurit näyttäisi saaneen itselleen pelillisen identiteetin, johon kuuluu tiivis puolustuspelaaminen sekä rauhallinen kiekollinen pelaaminen.

Jukurit on jäänyt kymmenessä pelaamassaan ottelussa vain kahdesti ilman pisteitä, joten se on myös erittäin sitkeä joukkue.

Joukkueen pelitapa onkin toiminut ja pelaajistossa on noussut Turo Asplundin johdolla vastuunkantajia.

Muut ottelut

HPK-Sport
Kokoonpanot

KooKoo-Lukko
Kokoonpanot

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.