Aperitiivit italialaisittain: Helpot ja leppoisat illanistujaiset

Aperitiivikulttuuri elää Italiassa ja varsinkin Milanossa vahvana. Töiden jälkeen kokoonnutaan nauttimaan viilentävät drinkit ja napostellaan pientä fingerfoodia. Järjestä mukavat illanistujaiset kotonasi – tarjoile vieraille ihania ja helppoja drinkkejä sekä pientä suolaista.

Aperitiivin tarkoitus on herätellä ruokahalua ja valmistella illalliselle, mutta aperitiivit riittävät sellaisenaankin hilpeään illanviettoon. Tuo aperitiivit kotiisi ja viihdytä vaivattomasti! Varaa kotiin tarpeeksi jäitä, isoja laseja, pillejä, appelsiinia ja cocktail-kirsikoita, appelsiinimehua ja soodavettä sekä aperitiivi-juomia ja kuohuvaa.

Kutsu ystävät luoksesi, tarjoa heille italialaiseen tyyliin drinkkejä ja helppoa pikkusuolaista. Tässä muutama vinkki esimerkiksi vapun juhlahumuun: milanolaisissa baareissa tarjoillaan usein salsicciaa, prosciuttolla päällystettyjä leipäsiä, oliiveja, juustoja, pasteijoita ja vihanneksia naposteltavana. Voit myös tehdä pieniä pizzapaloja tai pasta-annoksia. Myös itse tehdyt sipsit maistuvat herkulliselta viilentävien cocktailien kanssa.

Pientä suolaista aperitiivibaarin tyyliin:

Milanolaisia suosikkiaperitiiveja:

Laura Kokko/MTV3

Kuvat: Brendan Delany

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja